Societat

La solidaritat ajuda nouvinguts a tenir un lloc per viure a Blanes

La Xarxa Solidària acorda tres lloguers, i l’Ajuntament allotjarà 15 persones als pisos del vell col·legi Carl Faust

La solidaritat ciutadana i les gestions institucionals permeten que nouvinguts a Blanes puguin tenir un lloc per viure. La Xarxa Solidària amb les Persones Migrants i Refugiades de Blanes ha acordat el lloguer de tres pisos perquè hi puguin anar veïns en situació d’emergència. A partir d’avui, estarà a punt el tercer habitatge pel qual ha treballat, entre altres entitats, Blanes Solidari, segons explica un dels seus responsables, Joan Rius.

Les cinc persones que aniran de lloguer en aquest tercer pis van estar tancades fins dilluns en una antiga pelleteria (Modas Afrika), que ha estat ocupada des del mes de gener com a protesta per reclamar pisos d’emergència al poble. Rius assenyala que han tingut el suport de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament i del personal dels centres de salut que han hagut d’assistir veïns provinents d’altres estats, com ara Líbia.

En la Xarxa Solidària hi treballen activament Blanes Solidari, Acció Solidària Mediterrània i l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, destaca Rius. “El problema de l’habitatge és molt greu. Hem de tractar que es vegi més i volem que a Blanes els nouvinguts tinguin els mateixos drets a un habitatge digne que tothom.”

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa (ERC), reconeix que la Xarxa Solidària ha guiat la feina per disposar de pisos de lloguer –amb el d’avui, tres–, que permetran que hi visquin un total de disset persones. En els dos primers pisos, l’Ajuntament va rebre un ajut de Dipsalut, òrgan de la Diputació de Girona, perquè el lloguer sigui de fins a un any. “Hem hagut d’acordar el contracte de lloguer amb particulars”, assenyala el representant de Blanes Solidari.

Antiga escola

Paral·lelament, l’equip de govern (ERC i Blanes en Comú Podem) treballa perquè aquest mes els pisos de mestres de l’antiga escola Carl Faust puguin ser utilitzats per persones amb pocs recursos. Canosa assenyala que si el subministrador del mobiliari i la resta de material i el personal de l’Ajuntament fan la seva feina, esperen que les persones que hi han d’anar a viure “ja hi siguin per Nadal”.

En el mandat anterior, ERC havia criticat el PSC i l’alcalde, Mario Ros, per la tardança a destinar els pisos de Carl Faust a les persones més necessitades. Hi aniran una quinzena de persones de tres unitats familiars. La Generalitat havia cedit al consistori els pisos, que són al barri de la Pedrera.

LA XIFRA

11
persones
del local de l’antiga pelleteria Modas Afrika seran reallotjades en dos pisos de lloguer.

LA FRASE

Esperem que les persones que han d’anar als pisos de l’antic Carl Faust ja hi siguin per Nadal
Àngel Canosa
alcalde de blanes (ERC)

LA DATA

21.01.19
és el dia
que un grup de persones va ocupar Modas Afrika per la falta de pisos de lloguer. El tancament ha acabat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona