Societat

El govern ha destinat 89,2 milions a serveis socials

Mitjançant el contracte programa 2016-2019 que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa amb els ajuntaments i els consells comarcals

Suposa un 30% d’increment

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va destacar ahir a Girona que aquest departament ha destinat a la demarcació durant el període 2016-2019 més de 89 milions d’euros en el finançament dels serveis socials bàsics i altres polítiques sociolaborals i d’igualtat.

Aquesta xifra, segons va afirmar, suposa un increment d’un 30% especialment pel que fa a l’àmbit del personal a les àrees bàsiques. En aquest sentit, va recordar que s’han destinat 19,7 milions al creixement dels serveis d’atenció domiciliària (SAD), 16,3 milions a la prevenció del risc social en l’àmbit de la família i la infància o més de 4 milions a l’impuls de les polítiques d’igualtat.

Així mateix, segons informa el Departament, s’han invertit 874.371 euros a reforçar les polítiques d’inserció laboral –446413 euros– només aquest 2019; 4,9 milions a l’estructuració, l’avenç i la consolidació de les polítiques municipals de joventut i 710.895 euros a l’enfortiment del suport a les famílies amb la posada en marxa de serveis com ara el SOAF (servei d’orientació i acompanyament de les famílies).

Jornada informativa

El Homrani va explicar aquestes xifres en una jornada adreçada als ajuntaments i ens comarcals gironins sobre què és i com funciona el contracte programa, i també les principals polítiques que du a terme el departament.

El contracte programa té un caràcter quadriennal i és la principal eina de cooperació del departament amb els ens locals, de manera que fixa la seva aportació econòmica per al finançament dels serveis socials, els programes sociolaborals i les polítiques d’igualtat que es fan als ajuntaments o consells comarcals. “Per nosaltres, la clau d’aquesta eina és la capacitat per adaptar-se als reptes que tenim, com ara aconseguir que els serveis socials tinguin una perspectiva universal, la vinculació al món del treball –no hi ha cap millor política social que el treball de qualitat– o l’envelliment”, va dir el conseller.

Així, l’objectiu d’aquestes jornades, que també es faran a la resta de demarcacions, és refermar la cooperació amb el món municipal i aprofundir, explica el Departament, en la idea que les polítiques de benestar necessiten la proximitat i la gestió descentralitzada dels municipis per ser efectives. En el conjunt de Catalunya el departament ha destinat al finançament del contracte programa 2016-2019, 920 milions.

LA XIFRA

30%
d’increment
en la inversió s’ha registrat durant aquest quadrienni.

LA DATA

2016-2019
anys
durant els quals s’han invertit 89,2 milions mitjançant el contracte programa a la demarcació de Girona.

LA FRASE

No hi ha cap millor política social que el treball de qualitat
Chakir el Homrani
conseller de treball, afers socials i famílies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla