Societat

Milers de persones es manifesten a Madrid contra el canvi climàtic

Greta Thunberg: “El canvi que necessitem no vindrà dels poderosos, vindrà de la gent”

En els discursos per tancar la manifestació, l’actor Javier Bardem critica el president dels Estats Units, Donald Trump

Milers de persones es manifesten aquest vespre a Madrid en la Marxa pel Clima per reclamar accions concretes contra el canvi climàtic als líders mundials de tot el món en el marc de la COP25. Joves d’arreu del món del col·lectiu ‘Fridays for Future’, participen a la manifestació, on també hi ha grups indígenes que reclamen a les Nacions Unides que tinguin en compte les seves reivindicacions davant de l’impacte del canvi climàtic en les seves comunitats. L’activista Greta Thunberg ha hagut de deixar la marxa en un vehicle elèctric per recomanació des les forces de seguretat davant la impossibilitat d’avançar a peu donada l’afluència de persones però ha aparegut als parlaments.

Al final de la multitudinària marxa, l’activista Greta Thunberg s’ha dirigit als milers de manifestants que han omplert Madrid per assegurar que el canvi que es necessita no vindrà dels poderosos sinó de la gent. “L’esperança no està dins les parets de la COP25, l’esperança està aquí. Vosaltres sou l’esperança”, ha dit xifrant el nombre de manifestants en 500.000. I ha demanat als líders polítics poderosos que assumeixin “responsabilitats” i facin la seva feina.

Thunberg ha fet diverses referències als líders poderosos que aquests dies es reuneixen a Madrid per abordar l’emergència climàtica. “Nosaltres diem que ja n’hi ha prou. El canvi està venint els agradi o no”, ha assegurat l’activista sueca. La jove activista ha pronunciat unes breus paraules en castellà per agrair la presència dels manifestants i dir que està contenta d’estar a Madrid.

Per la seva banda, l’actor Javier Bardem ha qualificat d’estúpids el president dels Estats Units, Donald Trump, i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. “Som part del problema i part de la solució. No volem paraules inútils. Exigim fets ja”, ha reclamat.

Missatges a la capçalera

A la capçalera de la marxa hi ha lemes com ‘Justícia climàtica’ o ‘Per canvis sense precedents, calen mesures sense precedents’. Els manifestants canten lemes com ’poder pel poble’ o ’Un altre món és possible, som imparables’. Greta Thunberg ha fet una roda de premsa a Madrid, on ha demanat als líders de la COP25 “accions concretes” contra el canvi climàtic, i ha destacat que en els últims mesos s’ha contribuït a fer créixer la consciència social sobre el clima.

L’activista ha sortit als carrers de Madrid rodejada d’una gran quantitat de simpatitzants i un fort dispositiu policial, així com també de moltes càmeres.

Ball de xifres

Els organitzadors de la manifestació a Madrid contra el canvi climàtic xifren en 500.000 els manifestants tal com ha dit l’activista Greta Thunberg al final de la marxa. Per la seva banda, la policia espanyola rebaixa la xifra a 15.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona