Societat

La meitat dels visitants a Barcelona repeteixen i tornen a la ciutat

La majoria són turistes que viatgen per oci tot i que també són visites professionals o per raons personals

Pràcticament la meitat dels visitants a Barcelona repeteixen i tornen a la ciutat, segons el darrer informe de l’Observatori del Turisme a Barcelona, que recull dades del 2018. Concretament, un 46,8% dels visitants allotjats a la ciutat l’han visitat prèviament.

Dels repetidors, la majoria (56,1%) venen per oci, tot i que també hi ha una part que visiten Barcelona per motius professionals (28,3%) mentre que la resta ho fa per motius personals o altres raons (15,5%).

Per país de residència, una quarta part dels visitants que tornen a la ciutat provenen d’altres llocs d’Espanya, seguidament dels del Regne Unit i França.

L’any 2006 la capital catalana va registrar el percentatge més elevat de repetidors, un 61,6%, i el 2012, el més baix, un 40,6%. En els últims 3 anys, la xifra de repetidors allotjats en qualsevol tipus d’allotjament, s’ha mantingut estable.

Els repetidors s’allotgen majoritàriament en hotels (49,3%) i els que es queden a cases particulars d’amics o familiars (20,7%) superen aquells que venen per primera vegada, ja que és una minoria la que en una primer visita s’allotja amb un particular.

En canvi, el nombre de visitants repetidors que s’allotgen en habitatges d’ús turístic (17%) i albergs (10,1%) és inferior al nombre dels que venen per primer cop.

Despesa

De les conclusions de l’informe destaca també que la despesa total durant l’estada per persona i dia augmenta com més vegades es visita la ciutat. La mitjana de despesa se situa en 79,57 euros diaris -excloent l’allotjament i el transport d’arribada-.

La partida on més diners es destinen en totes les visites és el menjar. Per contra, es redueix la despesa en oci i cultura a mesura que es retorna a la ciutat.

Per altra banda, si bé els punts d’interès turístic (PIT) que es visiten en els diferents viatges són molt semblants, el barri del Raval, el Born, la Zona Fòrum, Montjuïc i la Fira Gran Via són els únics llocs que els repetidors visiten per sobre dels que arriben per primer cop a Barcelona ciutat.

Valoració de la ciutat

Quant a la valoració dels diferents aspectes de la ciutat, com ara l’arquitectura, el soroll, els comerços o la restauració, aquesta resta molt semblant, tot i que a mesura que augmenta el número de visites, la puntuació disminueix lleugerament.

Per últim, la indiferència per promoure Barcelona ciutat augmenta a mesura que s’incrementa el nombre de visites, i com a conseqüència, la puntuació pateix una davallada en l’indicador conegut com a Índex Net Promouter Score (NPS).

Des del consorci de Turisme de Barcelona es valora molt positivament l’estudi perquè conclouen que el repetidor busca estades “més pausades” que no cerquen la quantitat sinó la qualitat, i per tant, visiten menys llocs al mateix temps que mostren més interès per la gastronomia.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresident de Turisme de Barcelona, Xavier Marcé, destaca “la importància de ’fidelitzar’ visitants, ja que això pressuposa una major identificació amb les dinàmiques ciutadanes, un comportament responsable i un ús de productes i serveis més diversificats que defuig dels inevitables tòpics d’una primera visita”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona