Societat

Dos capellans de Solsona van abusar de 8 nens durant anys

El bisbe Xavier Novell demana perdó però no revela la identitat dels pederastes, que ja són morts

Dos capellans de la diòcesi de Solsona van abusar sexualment de vuit menors entre els anys 1950 i 1970. Una investigació que ha fet la delegació diocesana de protecció de menors i adults vulnerables, entitat creada pel Bisbat de Solsona, així ho ha revelat i ahir es va donar a conèixer públicament a través d’un comunicat. Els dos capellans abusadors ja han mort i dues de les seves vuit víctimes també.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, a través d’una nota va condemnar “rotundament els abusos comesos pels dos capellans identificats” i va demanar “perdó sincerament a totes les víctimes”. Això sí, Novell no va donar a conèixer el nom dels dos capellans pederastes ja que, segons el comunicat, “les víctimes han coincidit que no té cap sentit “anar més enllà” tenint en compte que els abusadors són morts.

La delegació diocesana de protecció de menors i l’oficina d’atenció a les víctimes d’abusos sexuals van ser creades pel mateix bisbe de Solsona el mes de febrer passat, després d’una comunicació de la Conferència Episcopal Tarraconense en què es demanava que s’investiguessin possibles abusos a menors per part de capellans a Catalunya. Segons el Bisbat, durant aquests mesos la delegació de protecció de menors ha investigat “exhaustivament qualsevol rumor d’abús sexual”. Totes les víctimes vives “han revelat l’abús que van patir i el nom de l’abusador”, a més d’expressar “els motius del seu llarg silenci i la voluntat de no fer pública la seva identitat”.

Dos anys de presó per a un ‘marista’

L’Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó l’exmonitor de menjador de l’escola Maristes de Sants-les Corts per fer tocaments a una nena de deu anys en un càmping de Mont-ras (Baix Empordà) el juliol del 2016. L’acusat va reconèixer que un dia, mentre era al càmping naturista, va seguir tres nenes fins a la biblioteca de l’establiment i allà va tocar el cul a una d’elles, de deu anys. “La menor, quan va notar el contacte, va sortir corrent”, hi afegeix la fiscalia. L’acusat s’enfrontava a tres anys de presó però, com que ha reconegut els fets, la fiscalia i la defensa han pactat dos anys de presó, vuit anys d’inhabilitació per treballar amb menors i quatre anys de llibertat vigilada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona