Societat

Gastronomia

Deu cuiners per als Roca

Les beques BBVA-Can Roca s’han donat, per primera vegada, mitjançant un concurs entre 400 aspirants

Els 10 becats es van mostrar visiblement emocionats quan van rebre el reconeixement dels germans Roca

Un total de 30 professionals de l’hostaleria d’arreu de l’Estat espanyol van participar ahir en un concurs al Mas Marroch de Vilablareix, al Gironès, amb un objectiu clar: ser un dels 10 escollits per a les beques BBVA-Can Roca, que els permetrà formar-se durant quatre mesos en un dels restaurants més prestigiosos del món.

Abans de l’inici del concurs, Joan Roca, xef d’El Celler de Can Roca, es mostrava optimista pel que fa al format que aquest any estrenaven: “Ens dona la possibilitat de conèixer els aspirants i veure’ls cuinar abans de fer la tria.” Com si d’un xou d’impacte es tractés, els cuiners havien de preparar i presentar el seus plats davant d’un jurat que formaven els tres germans, en Joan, en Josep i en Jordi Roca, juntament amb Óscar Moya, director de màrqueting global de BBVA. El personal de sala, per la seva banda, els havia de presentar un menú i la seva proposta de maridatge amb vins. Fins a 400 aspirants hi va haver al principi del procés de selecció per participar en el concurs d’ahir.

Mentre els cuiners preparaven els seus plats, Joan Roca es manifestava preparat per “incorporar gent jove amb talent i ganes” a l’estructura del restaurant. També, com a gironí, no amagava la satisfacció que li suposava celebrar l’acte a la demarcació de Girona: “És positiu que l’acte es faci a Girona i, especialment, que els aspirants vulguin venir. Els becats passaran un mínim de quatre mesos a la ciutat i, si es dona el cas que marxen, no només es convertiran en ambaixadors d’El Celler de Can Roca, sinó de la ciutat de Girona”, va explicar.

El veredicte porta l’emoció

A mesura que el rellotge que mostrava el temps restant s’apropava a zero, les cares a la zona de cuina començaven a mostrar nervis. Alguns, fins i tot, s’angoixaven quan veien que el temps se’ls tirava a sobre. Les mateixes expressions que, poc més d’una hora després, envaïen els participants mentre esperaven impacients la deliberació del jurat.  Després d’únicament cinc minuts de reunió entre els membres del jurat, Josep Roca va ser l’encarregat d’anunciar els guanyadors de les beques de sala: Gloria García, de Castelló de la Plana; José Manuel Mera, de Santiago de Compostel·la, i Rocío Yagüe, de Madrid, van ser els tres escollits.

Visiblement emocionada es va mostrar Ana de la Calzada, una de les becades de cuina. La corunyesa no va poder retenir les llàgrimes quan va sentir Joan Roca pronunciar el seu nom. “És el meu somni i l’he aconseguit”, va admetre. També estava visiblement emocionat Èric Montes, de Vilanova i la Geltrú, el becat més jove. Amb només 17 anys, el jove vilanoví va aconseguir la beca amb un plat basat en la gamba i que buscava potenciar el producte de proximitat. El que el va deixar més satisfet, però, va ser “l’aprenentatge en creativitat” que havia aconseguit en la participació en la beca. Per ell, la beca és “una oportunitat per seguir aprenent i evolucionant” en el que diu que és la seva passió: la cuina.

Un cop anunciats els altres cuiners becats, que van ser Maia Aguilar, Oswaldo Javier Arias i Johan Manuel Pelloni, de Barcelona; Noureddine Jalloul, de Castelló, i Luis Miguel Luque, de Granada, tots els becats van fondre’s en una abraçada sota els aplaudiments dels altres 20 candidats, a qui Joan Roca va animar a “seguir cuinant” mentre assegurava que El Celler de Can Roca seria sempre “casa seva”.

Gairebé 400 candidats
En un primer moment, es van presentar un total de 393 sol·licituds per participar en la primera edició d’aquest concurs. El mateix jurat va ser l’encarregat de fer la preselecció de 30 candidats, 21 dels quals eren cuiners i els 9 restants eren especialistes de sala.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries
economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ