El bisbat apartarà el rector de Sant Miquel de Fluvià, que es va despullar a missa

El bisbat de Girona vol apartar el rector de Sant Miquel de Fluvià, Antoni Viñas, que es va mig despullar en la missa de diumenge passat, durant la celebració de l'homenatge als jubilats. El mossèn, de vuitanta anys, es va treure la casulla i la samarreta, i es va quedar amb el tors nu i un banyador a l'altura dels genolls. Segons ha explicat el mateix capellà, la seva intenció era escenificar la missa cruenta del calvari ja que, segons diu, Jesucrist li ha demanat en somnis. El mossèn també explica que l'objectiu de tot plegat és que «la gent es desperti» i que «em perdonin a mi i entre ells».

El rector assegura: «El vicari general ja m'ha vingut a portar un sobre amb la meva destitució, però jo he demanat vuit dies. No vull sortir per la finestra, no sóc cap gos, tinc dret a sortir per la porta.» El rector hi afegeix que «vol morir amb les botes posades.»

El bisbat de Girona es limita a dir que estudiarà el cas. En un comunicat diu que, «davant els fets produïts aquest cap de setmana a l'església parroquial de Sant Miquel de Fluvià, el consell episcopal està estudiant la situació i dintre d'aquest mes de maig prendrà una decisió buscant el bé de Mn. Antoni Viñas –rector d'aquesta parròquia i de la de Sant Mori– i de les respectives comunitats parroquials».

L'alcalde, Àngel Posas, que va ser un dels assistents que va aturar el mossèn quan s'estava a punt de flagel·lar, diu que deixa el cas a les mans del bisbat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.