Societat

El 26590 la fa grossa a Reus

La loteria de Nadal s’estrena a les comarques tarragonines i el centre aragonès El Cachirulo reparteix 320 milions d’euros en participacions

Un sorteig no apte per a dormilegues. La primera vegada en la història que el premi gros de la loteria de Nadal va caure a la demarcació de Tarragona ho va fer amb una pressa insòlita. Poc després d’un quart de deu del matí, amb el sorteig acabat de començar, els bombos van escopir la bola del número 26590 i li van atorgar un premi de 400.000 euros per cada dècim. La major part de butlletes premiades havien estat venudes per l’administració de loteria situada a l’altura del número 10 del carrer Barcelona de Salou. Més de vuitanta sèries o, el que és el mateix, un premi de 320 milions d’euros van aterrar a la Costa Daurada. Tot i ser una hora més propícia per prendre cafè amb llet, les ampolles de cava van començar a tenir protagonisme davant de les portes del negoci. L’administradora, Núria Montero, regenta l’establiment des de fa poc més d’un any i va explicar que estava a casa seva esmorzant mentre escoltava el sorteig: “He fotut un crit impressionant”, va confessar.

L’alegria, però, va fer un salt cap a Reus, a només una vintena de quilòmetres. El centre aragonès El Cachirulo havia comprat pràcticament la totalitat del número de la grossa nadalenca i n’havia fet 3.000 participacions de 5 euros, per repartir entre els seus socis, veïns, coneguts i familiars. Una escampadissa de diners. Cada butlleta de 5 euros ha acabat generant un guany de 100.000 euros i la vorera del carrer Ample, vial estret de nom enganyós i que està situat en ple centre comercial de Reus, ben aviat es va atapeir d’afortunats per la loteria repartida pel centre aragonès.

Pluja milionària

José Allueva, president de l’entitat, celebrava que el premi hagués quedat “molt repartit”. No només a Reus, sinó també a diverses poblacions aragoneses. A banda del vincle familiar amb Aragó de la majoria de socis d’El Cachirulo, l’associació estava venent participacions de la loteria de Nadal des del mes de juliol, i és a l’estiu quan molts ciutadans aragonesos escullen Salou i el Baix Camp per passar-hi les vacances. Fins ahir, José Allueva era conegut a Reus per haver estat regidor del PSC a l’Ajuntament.

“No penso fer res d’extraordinari, seguiré amb la meva vida normal i corrent, com la majoria de gent que li ha tocat. No hi ha milionaris, hi ha gent que li ha tocat una mica”, va matisar el president d’El Cachirulo, visiblement atabalat per la pluja de milions i les peticions dels mitjans de comunicació. Aquest diumenge, la seu de l’entitat no va obrir les portes, però la festa va ser a peu de carrer.

Al costat d’El Cachirulo hi ha el celler Vicava, que ahir al matí despatxava ampolles de cava que eren destapades gairebé a dins de la botiga mateix. Joan i Gemma, els responsables del celler, eren partícips de la celebració perquè havien venut uns quants números premiats, i també se n’havien quedat per a ells. El premi també va picar la porta de Cal Sargaire, la carnisseria que hi ha just al costat del centre aragonès. “Ens ha tocat a quasi tot el carrer, ens coneixem tots aquí”, va dir una de les encarregades, que tot i tenir festa s’havia acostat al barri per participar en la festa. També estava exultant Isabel Sales, la dependenta d’un forn de pa del carrer Ample que va comprar la loteria a darrera hora: “Tot just dijous van venir a la botiga a oferir-me-la.”

El tòpic de la grossa acostuma a dir que és un premi molt repartit... “Més que res, em satisfà pels milers de persones i per tot Reus. Això es notarà a Reus. De les 90 sèries, 80 han estat venudes aquí. És una quantitat de diners enorme en participacions. Redundarà en la ciutat, a tot el Baix Aragó. A aquesta zona –de Reus– hi ha barris sencers on ha tocat. Com que són talonaris, tots els veïns tenen com a mínim una participació”, va afirmar exultant Pedro Martínez, un dels afortunats, amb una ampolla de cava ja buida a la mà.

José Luis Sanjuan, membre i fundador de l’associació El Cachirulo, va exposar que l’entitat té 40 anys i que en fa una bona colla que compra, cada any, la loteria a Salou. Cada any solen escollir un número diferent. L’administració de loteria els passa una llista amb els números que hi ha disponibles i l’atzar decideix. Amb les participacions de Nadal financen part de les activitats del centre cultural. Són butlletes que es venen a 6 euros i se n’aposten 5. “S’han venut moltes participacions, ha tocat a molta gent”, va confirmar Sanjuan.

“Ara a viure la vida i a assegurar la vellesa, el més important és que ha tocat a moltíssima gent”, va destacar el premiat, sense voler confessar quin pessic li havia tocat a ell.

LES XIFRES

6
euros costava cada participació d’El Cachirulo. Cada butlleta rep un premi de 100.000 euros.

A Salou, fan l’agost per Nadal

L’alegria era majúscula ahir a primera hora del matí a l’administració de loteria número 1 de Salou. Acabaven de saber que el 26590 havia estat premiat amb la grossa, la primera vegada en la història que el premi més important de la loteria de Nadal tocava a la demarcació de Tarragona. El negoci va canviar de mans fa poc més d’un any i els responsables de l’administració van mostrar ahir amb orgull el número premiat a les portes de l’establiment, on no va faltar el cava. L’administradora, Núria Montero, estava exultant. Va reconèixer que durant la nit no havia pogut dormir per culpa dels nervis perquè havia tingut la premonició que guanyaria la grossa. “Ara ja he parat de tremolar, l’alegria és immensa”, hi va afegir. La tranquil·litat hivernal de Salou es va veure ahir alterada pel sorteig de la loteria. Del popular carrer Barcelona en van brollar milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona