Societat

Primer bany de l’any a Lloret per desafiar la fred

177 persones, més que l’any passat, participen en la 26a edició de la cita

El sol va pal·liar el matí més fred de l’hivern

La 26a edició del primer bany de l’any a la platja de Lloret de Mar va aplegar ahir 177 persones, algunes més que l’any passat, tot i que la primera hora del matí més fred de l’hivern no convidava a remullar-se. Poc més de 2 graus, cap a les vuit del matí, a les estacions d’observació encarades cap a mar –i clarament sota zero a l’obaga de les urbanitzacions encarades cap a la Selva interior. Però el sol va desglaçar l’ambient i va permetre recuperar la temperatura ambient fins als 11 graus a l’hora de la convocatòria, si fa o no fa com els 11,5 graus que va marcar el termòmetre a dins de l’aigua perquè la presidenta del Club Natació Lloret, Olga Valls, animés els assistents.

Després de la foto commemorativa, el vicepresident de l’entitat Yasuji Fusano –d’altra banda, un dels que acumula més capbussades hivernals– va dirigir l’escalfament de rigor per prevenir enrampades i posar tothom a to. I es va donar el tret de sortida per a l’instant decisiu, que per a molts va ser això, un instant. Entrar i sortir, tot just, per eixugar-se de pressa i anar directes cap al got de xocolata desfeta. Vall defensa que banyar-se a l’hivern és tonificant, però van ser pocs els que van resistir alguns minuts a l’aigua.

La tradició lloretenca arriba entrat el gener per commemorar la reeixida reivindicació d’una piscina pública coberta, a la dècada dels noranta, que va instituir el costum. A Sant Feliu i l’Estartit, l’1 de gener, també celebren la primera banyada, més primera en sentit estricte però amb la temperatura de l’aigua menys freda –al gener, dia a dia, tendeix a baixar en picat. I a Palamós, per Setmana Santa, també fan un bany multitudinari que, més que l’any nou, inaugura la nova temporada turística de primavera-estiu.

LES XIFRES

177
persones
van desafiar la fred ahir al migdia a la platja de Lloret, en el primer bany de l’any del Club de Natació.
11,5
graus
era la temperatura de l’aigua del mar, si fa o no fa com l’ambiental, després de la nit més freda de l’hivern fins ara.

La taxa de Costes incomoda el club

Enguany, per celebrar l’acte, el club ha hagut de satisfer una taxa a Costes de la Generalitat per l’ocupació de la platja i el passeig marítim, una despesa nova, que anteriorment no tenia cost i que ha generat malestar en l’entitat. La participació és gratuïta, i només demanen petits donatius per cobrir el cost de la xocolata i l’aperitiu. Per això, es replantejaran el futur d’un acte en què van repartir mencions als banyistes que acumulen 5, 10, 15 o més de 20 capbussades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla