Societat

Colau veu incompatible ampliar l’aeroport i reduir les emissions

L’alcaldessa de Barcelona celebra que el port plantegi una reducció del 50%

“Costa de creure que una ampliació de l’aeroport permeti reduir les emissions”. Així s’ha expressat a TV3 l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre un eventual allargament de la tercera pista del Prat. Colau ha insistit que el punt de partida ha de ser reduir les emissions, i ha assegurat que els dos socis del govern municipal estan d’acord en això. L’alcaldessa ha insistit que tots els actors han de reduir la contaminació, també l’aeroport i el port. Precisament, sobre aquesta última infraestructura, ha tret ferro a la polèmica sobre les dades de les emissions i ha celebrat que el port hagi dit que vol reduir-les un 50%.

Colau ha apuntat que tots els àmbits han d’actuar, i ha destacat el paquet de mesures que posarà en marxa Barcelona, començant per la Zona de Baixes Emissions i continuant per les superilles, la protecció a l’entorn de les escoles i la reducció del trànsit en general. Ha posat d’exemple el carrer Aragó, on es projecta un carril bus per treure 6.000 cotxes.

Pel que fa a la seguretat, una de les principals preocupacions dels ciutadans, ha assegurat que la situació ha canviat després de l’estiu. “Hem notat molt l’arribada de nous agents dels Mossos”, ha reconegut.

En matèria política, Colau ha defensat que cal superar el bloqueig i aprovar pressupostos per fer polítiques urgents per a la gent. En aquest sentit, s’ha mostrat optimista amb els comptes de Barcelona, tot i que no ha volgut donar per tancat l’acord amb ERC.

En clau de Catalunya i de l’Estat, ha desitjat que la taula de diàleg serveixi per avançar en la solució del problema català, però ha advertit que per aconseguir-ho cal un “canvi d’actitud de tothom”.

Sobre la polèmica arran de les declaracions de Pablo Iglesias qüestionant la justícia espanyola, Colau ha demanat respectar el vot de la ciutadania, i ha considerat que les consideracions del vicepresident són “valoracions legítimes en democràcia”. Al seu parer, a la justícia “hi ha un àmbit de millora”.

També ha aprofitat per situar el traspàs de les competències per regular el preu dels lloguers com una de les peticions que l’Ajuntament plantejarà en primer lloc al nou govern espanyol. De fet, Colau ja ha enviat una carta al ministre José Luis Ábalos, que té la competència d’habitatge, per demanar-li una reunió.

Sobre la possible vaga dels taxistes amb motiu del Mobile World Congress, ha dit que espera que no es produeixi, i ha remarcat que el sector sap que la ciutat ha estat “puntera” en fer una normativa que combat la competència deslleial en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona