Societat

Un guru convoca 2.000 persones a meditar a Lloret

El quiropràctic nord-americà Joe Dispenza dirigirà set dies de retir a Fenals

Els organitzadors instal·laran una carpa amb càtering i faran una sessió pública a la platja

A finals de març, Lloret de Mar serà l’escenari d’un esdeveniment mundial: un retir de meditació. El guru nord-americà Joe Dispenza va exhaurir en menys de mitja hora les 2.000 places que oferia per a la setmana de reflexió, que tindrà lloc en una esplanada del barri de Fenals del divendres 28 de març al 3 d’abril. Els inscrits han pagat gairebé 2.000 euros, a banda de l’allotjament i el viatge.

Dispenza és quiropràctic, investigador, assessor d’empreses, professor universitari i autor de llibres sobre la ment que han estat best-sellers i editats gràcies al diari The New York Times. En una de les obres publicades, Placebo effect, l’autor explora les possibilitats de guariment sense medicines ni intervencions quirúrgiques, només amb la ment. Sol fer sessions de retir avançat arreu del planeta i ja n’ha fet, entre altres llocs, a Munic, Moscou i Bogotà.

Gestió de l’hotel Azure

L’hotel Azure, que forma part de la cadena H-TOP, ha atret l’interès dels organitzadors de l’esdeveniment. L’Azure, a tocar de la terminal d’autobusos, obrirà justament amb motiu de la meditació del barri de Fenals. La cadena, de moment, prefereix no donar detalls dels contactes amb els organitzadors de l’acte amb Dispenza. L’espai tindrà lloc en una parcel·la que és de la cadena, on hi ha ara un aparcament de busos, a prop de l’hotel Rigat. Les sessions seran intensives en aquest recinte privat i n’hi haurà una de pública a la platja de Fenals, a pocs metres.

La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, considera molt interessant l’acte de Dispenza per a la promoció turística. “L’esdeveniment ens ajuda a posicionar Lloret com a marca per a un mercat [l’estatunidenc] que no és dels majoritaris, però que va creixent a poc a poc [...] La voluntat dels organitzadors és consolidar Lloret en temporada baixa [abans de Setmana Santa] per fer-hi l’esdeveniment, vinculat a la salut i al benestar.”

Per l’alcalde, Jaume Dulsat (JxCat), la setmana amb Dispenza és la demostració que una iniciativa privada (l’Azure) té “repercussió pública [...] Això va molt més enllà del públic de vacances”. “Serà un muntatge molt ben fet, amb una zona molt gran per a les classes i tutories, servei de càtering i lavabos espectaculars. És un muntatge digne de veure”, hi afegeix. El retir avançat de finals de març obligarà l’Ajuntament a canviar l’emplaçament de l’aparcament de busos durant més de dos mesos.

LA DATA

28.03.20
serà
el dia que començarà la setmana de retir avançat a Lloret de Mar, segons anuncien els mateixos promotors.

LA XIFRA

27
minuts
van durar les entrades per al retir de Lloret. Les 2.000 entrades es van exhaurir en menys de mitja hora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba a final de mes

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró