Trofeu d'Albera Viva per a Jacques Centeilles

El trofeu Albera Viva 2010, que cada any homenatja una persona per la seva tasca a favor del massís de l'Albera, enguany ha estat atribuït a Jacques Centeilles. L'entrega del premi es va fer en l'acte de cloenda de les Diades de l'Albera Viva, que van tenir lloc el 7 al 16 de maig. Els actes d'aquesta edició 2010 van començar al Voló amb la conferència Prevenció transfronterera dels incendis a l'Albera, amb la participació de Philippe Assens i Serge Peyre, del Consell General dels Pirineus Orientals, i Xavier Clopés Alemany, Pere Frigola i Nuri Nadal, dels serveis de la Generalitat de Catalunya.

A continuació, els municipis d'Argelers i Sureda es van encarregar d'organitzar una excursió comentada als paratges d'Ultrera, del forn solar, i de l'ermita de Nostra Senyora del Castell. Hi participaven també l'associació dels amics de l'Albera i Cap de Creus, i l'associació d'excursionisme de La Roca.

A Vilallonga dels Monts una vetllada de teatre va oferir l'obra Una nit a l'Albera de la companyia dels Traginers de l'Albera.

També a Vilallonga dels Monts, els participants van compartir un dinar campestre a l'espai del Romeguer, per l'acte de cloenda i l'entrega del trofeu. La diada va acabar amb una ballada de sardanes.

Albera Viva és una associació amb vocació transfronterera que es dedica a fer conèixer, estudiar, mantenir i defensar el patrimoni natural i cultural de l'Albera, muntanya que constitueix el vessant mediterrani dels Pirineus. L'associació presidida per Jacqueline Payrot és integrada per municipis de cada costat de la frontera, uns dotze municipis del sud i una quinzena del nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona