Societat

El govern recomana tancar escoles a cinc comarques gironines pel temporal

Miquel Buch explica que la mesura és per evitar problemes en els desplaçaments al Gironès, Selva, Pla de l’Estany i l’Alt i Baix Empordà

El conseller d’Interior avisa que es preveu pluja intensa durant les pròximes hores i que dimecres la situació pot ser “complexa”

El departament d’Interior ha recomanat aquest dimarts que les escoles de cinc comarques gironines tanquin dimecres pel temporal Gloria.

En una roda de premsa després d’una reunió a Girona per avaluar la situació provocada per la borrasca Gloria a la demarcació, Buch ha explicat que davant la previsió que el temporal s’intensifiqui durant la matinada, és aconsellable evitar desplaçaments interurbans i problemes de mobilitat al Gironès, la Selva, el Pla de l’Estany i l’Alt i Baix Empordà. És per això que ha instat a suspendre les classes en aquestes comarques.

“Ho fem sobretot per limitar la mobilitat en zones no urbanes i en aquelles vies secundàries, que en un moment donat poden acumular aigua i generar perill”, ha argumentat.

Diversos ajuntaments ja han comunicat que demà les escoles no obriran. Aquest és el cas, per exemple, de Girona mateix o d’altres municipis com Cassà de la Selva (Gironès) o Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Extremar la precaució

El conseller d’Interior ha demanat a la ciutadania que, mentre duri la borrasca, “no prengui riscos innecessaris” i segueixi en tot moment les recomanacions dels diferents cossos d’emergències. “Ens trobem davant un fenomen molt advers que, a més dels pics d’intensitat, destaca sobretot per l’acumulació de pluja, vent i onatge”, ha alertat.

Expectació per les properes hores

Buch ha explicat que els preocupa com pot evolucionar la situació en les properes hores tant a les comarques del nord-est com també “a l’extrem sud de Catalunya”.

El titular d’Interior ha pronosticat que és “possible” que aquest dimecres s’hagi d’afrontar “un episodi complex” i per això ha reiterat la crida a la precaució. “La suma d’onatge, vent, neu i pluja s’acumulen i generen deteriorament de mobiliari urbà, arbrat i fins i tot edificis”, ha explicat.

Preguntat sobre si el temporal Gloria ha escombrat el litoral, el conseller d’Interior ha respost que és “evident” que el temporal ha malmès “una part important” de la costa catalana. “La gravetat dels efectes la sabrem un cop hagi acabat el temporal; però ens trobem davant d’un fenomen excepcional que segons ens marquen les previsions no s’acabarà fins dijous”, ha subratllat.

Buch s’ha reunit aquesta tarda a la Delegació del Govern amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; els serveis d’emergències; delegats territorials, i representants dels consells comarcals per avaluar les conseqüències del temporal a la demarcació. Continuen atents a la possibilitat de desbordament de l’Onyar al seu pas per Girona tot i que el cabal ha baixat al llarg de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona