Societat

Girona, de nou

La ciutat recupera el pols i l’activitat comercial del cap de setmana amb els efectes visibles del temporal

Les degustacions i tastos de productes del territori es mantenen com un clàssic del Girona 10

Una parella de Barcelona demanava informació a l’oficina de turisme de la Rambla. Un grup de coreans es fotografiaven petonejant el Cul de la Lleona. Yuna Lee, de Seül, destacava els carrers empedrats d’una ciutat que definia com a “preciosa”. Ni idea de la llevantada Glòria, i s’interessava per les promocions a les botigues que oferia Girona 10 . La terrassa del River Cafè es començava a omplir per fer l’aperitiu o dinar; el seu responsable, David Quevedo, assenyalava que era el primer cop que s’havien afegit al Girona 10 en la proposta dels vermuts. Flors a la Rambla, parades d’artesania al pont de Pedra, brocanters, gent de passeig i el sol que s’entrellucava entre una Girona ennuvolada que oferia l’estampa habitual d’un dissabte al matí. “La gent tenia ganes de sortir”, reconeixien des de l’oficina de turisme, després d’una setmana d’una anormalitat excepcional. Explicaven que havien atès més visitants que altres caps de setmana.

La d’ahir era la imatge de la normalitat que es desitjava des de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona després d’una setmana en què “tot ha estat aigua i tremolar”, tal com se sentia dir a un paradista del Mercat d’Intercanvi de la Lleona. Hi afegia, però, que, de “gent traginant maletes, no se n’ha vist”. La remor de la maquinària i la mànega posaven en alerta el carrer del Pont de la Barca, on es treia l’aigua d’un pàrquing. A la sala del Bòlit del Pou Rodó, els assistents a una visita guiada ho celebraven amb un vi a les mans. A diferència d’aquesta setmana, però, molt pocs curiosos fotografiaven l’Onyar, menys furibund i cabalós. L’activitat comercial s’havia reprès al carrer de les Ballesteries. Molts dels seus botiguers havien decidit abaixar les persianes durant la setmana en previsió del temps. Com la Maria Pou, que pinta records creatius. Des de la finestra de la botiga, que dona al riu, m’assenyala el punt màxim on va arribar; l’aigua se li va filtrar pel soterrani. També va tancar i va resguardar part del gènere la Sílvia Fígols, d’una botiga especialitzada en productes locals, des d’olis, confitures i vins, a ceràmica de la Bisbal. A l’aparador, s’hi podia veure una pissarra amb la inscripció de “Girona 10”. De clients majoritàriament estrangers, hi havia ofertes a 10 euros. El Girona 10, que es tradueix en nits d’hotel i d’àpats en restaurants, es notava sobretot a peu de carrer, en l’ambient a la fira gastronòmica de la plaça Catalunya.

La iniciativa permet comprar entrades per a espectacles a 10 euros. I també hi ha promocions esportives. Així, el GEiEG feia un recordatori a les xarxes socials: “Ara, més que mai, us necessitem.”

Molt públic de comarques en les visites guiades

G. Busquets Ros

El sector feia un balanç molt satisfactori de les visites guiades i de la jornada de portes obertes o amb descomptes als museus que ofereix el Girona 10. Són activitats que ja s’inclouen en l’agenda del cap de setmana, però que amb el Girona 10 es fan més visibles. Des de la Casa Masó van recordar que en les quatre visites programades, dues al matí i dues a la tarda, ho tenien tot ple. Anul·lacions d’última hora? No hi ha l’hàbit d’avisar, expliquen, i creuen que hi influeix el fet que l’activitat sigui gratuïta.

Sense ruta en Burricleta

De les dotze visites guiades programades especialment per aquest cap de setmana, es van anul·lar les rutes en Burricleta que havien de recórrer els paisatges del Ter, fortament castigats per la llevantada. En canvi, Rosa Duran, responsable de GIGS Girona, va explicar que, per l’èxit, van doblar la visita guiada nocturna Llums de Girona, que permet descobrir els espais més emblemàtics il·luminats. Era una de les tres rutes que s’estrenaven en aquesta edició. Rosa Duran assenyalava també la visita –“un clàssic”– del Call de Girona, que inclou l’entrada al Museu dels Jueus i a una casa particular, com una de les rutes que mantenen l’atractiu. Més enllà de la riquesa patrimonial de la ciutat, entre les visites guiades que oferia el Girona 10, destaca la ruta de comerços emblemàtics . La guia va destacar que el tipus de públic que assisteix a les visites guiades del Girona 10 és “més local que mai”. De les visites que havia fet ahir, recordava que hi havia veïns de Bordils, Vidreres, Santa Coloma de Farners... “És una oportunitat que té la gent de comarques per gaudir de Girona”, assenyalava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES