Societat

Pugna per un edifici del Parc Científic de la UdG

El jutge decidirà entre el Santander, que ha fet l’oferta més alta, i un grup inversor

El Banc Santander ha fet l’oferta més alta, de 5,1 milions d’euros, i és el més ben situat perquè li adjudiquin l’edifici que ocupa el Centre d’Empreses al Parc Científic i Tecnològic (PCiT) de la Universitat de Girona (UdG). La darrera subhasta del concurs de creditors del PCiT ha estat marcada per una pugna entre el Santander i un grup inversor, la filial d’un fons holandès amb matriu nord-americana, Promontoria Holding 236 BV. Tots dos tenien els ulls posats en el Centre d’Empreses, d’altra banda l’edifici més rendible econòmicament del PCiT. Els altres dos lots de la subhasta, el Jaume Casademont i el Centa, han quedat deserts.

Amb aquest procés, que va tenir lloc ahir al jutjat mercantil de Girona, es va tancar el pla de liquidació del PCiT. Ara el jutge haurà d’estudiar la documentació i resoldre si, tal com seria el més previsible, s’adjudica l’edifici –també conegut com a Giroemprèn– a l’empresa que ha fet l’oferta més alta, el Santander. Pel que fa als edificis Jaume Casademont i Centa, i com ja va passar amb el Monturiol i part de l’H2O, aquests revertiran a la UdG i, segons fixa el pla de liquidació, de manera gratuïta o en funció del que s’acordi.

Anteriorment, l’octubre passat, es va fer la subhasta del Narcís Monturiol, que va quedar deserta, i de l’H2O, el 60% del qual el va adquirir el seu llogater, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), amb el qual la UdG té molt bona relació.

Satisfacció moderada

El rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, es va mostrar ahir moderadament satisfet per la resolució del complex pla de liquidació del PCiT. “La millor opció hauria estat que hagués quedat desert. La UdG perd patrimoni i un dels edificis més rendibles econòmicament parlant del PCiT”, valora Salvi, que hi afegeix que “ara, si es confirma que ha estat adjudicat, ens tocaria negociar amb el Santander com es gestionarà tot plegat”. “El tret positiu és que el Santander és un banc que fa molt de mecenatge a les universitats i espero –confio– que no voldrà especular amb la UdG i que arribarem a una situació satisfactòria per a les dues parts”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES