Societat

Participants

del MWC al ‘village’ de l’Ajuntament de l’Hospitalet
Restauració

Restaurants buits i producte ‘premiun’ per malvendre

m.R

La restauració és un dels sectors que més notaran l’absència dels congressistes del Mobile, que no aniran a sopar i ni a prendre una copa, que no aniran a fer unes tapes, que també deixaran de menjar als restaurants habilitats dintre del recinte firal de Gran Via. GastroFira, la companyia que s’encarrega de l’alimentació al recinte firal en l’edició de l’any passat, per exemple, van servir unes 140 tones de menjar en quatre dies i uns 175.000 menús.

La cancel·lació del MWC ha provocat un fort impacte a les empreses majoristes de Mercabarna que serveixen a la restauració, tant a hotels i restaurants de Barcelona com a la mateixa fira. Moltes naus del mercat central són ara plenes de producte premium que ara hauran de col·locar “en un dels mesos més dolents de l’any”. Representants del peix, la carn i la fruita i verdura de l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) deien que l’any passat pel MWC es va distribuir un 20% més que qualsevol setmana de febrer. Un dels majoristes més importants de peix i marisc de Mercabarna, Jordi Cubells, de Maresmar, deia ahir a ACN que té la nau plena de marisc d’alta qualitat. Peces més pròpies de la temporada d’estiu o Nadal i que ara haurà de malvendre. En la mateixa situació es troba el sector de la fruita i verdura. Eva Cano, del Grup Cano, va explicar que la facturació li caurà al voltant d’un 15% i que ja es treballa per “buscar altres sortides per no haver de llençar producte”. L’empresa és un dels majors proveïdors de producte fresc del Mobile i l’any passat va distribuir 30.000 amanides gurmet i 40.000 broquetes de fruita. Martí Colomer, de General Càrnia, manté que les vendes cauran entre el 10% i el 15% si es compta en quilos. L’empresa preveia vendre una tona de carn premium cada dia, de vedella de races wagyu, angus o nebraska, i peces com ara filets i entrecots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera