Societat

Els esdeveniments paral·lels al MWC cauen, però no tots

El 4YFN, el YoMo i l’Xside, víctimes col·laterals de la cancel·lació

La Mobile Week i el Social Congress, en peu

La cancel·lació del Mobile World Congress arrossega també altres esdeveniments paral·lels però estretament vinculats al certamen. És el cas del 4YFN, la fira d’empreses emergents que aplega emprenedors i inversors al recinte firal de Montjuïc. També del YoMo, una trobada de ciència i tecnologia adreçada als joves que reunia a la Farga de l’Hospitalet centenars d’estudiants d’ESO. A més, aquest any havia de debutar l’XSide, un esdeveniment impulsat per la GSMA i el Sònar per oferir música, videoart i gastronomia als congressistes. No serà el cas.

A més, dues firmes xineses com Xiaomi i Oppo havien citat a Barcelona premsa de tot el món el cap de setmana anterior al Mobile per llançar els seus nous mòbils, en uns actes privats que també han estat suspesos i es reprogramaran per més endavant en algun punt d’Europa. Posats a suspendre, Huawei tampoc no té clar ara quan inaugurarà la flamant nova botiga de la plaça de Catalunya, que havia d’obrir el dia 22.

El principal esdeveniment que manté el seu programa tot i el daltabaix del MWC és la Mobile Week, una iniciativa que vol oferir a la ciutadania un espai on participar dels canvis que porten les novetats tecnològiques i que s’escampa per diferents ciutats del país. L’organitza la Mobile World Capital, que ahir en va confirmar la continuïtat malgrat tot. A banda d’actes a Barcelona, n’hi ha en una quinzena de localitats més, entre les quals figuren Sabadell, Mataró, Girona i Reus.

Consciència tecnològica

També se celebrarà el Mobile Social Congress que Setem Catalunya fa cinc anys que organitza per reflexionar i debatre els impactes socials i ambientals de la indústria electrònica. Des de l’organització asseguren que l’objectiu no és convertir-se en la vessant social del MWC, però sí reflexionar sobre aspectes que hi resten silenciats. Enguany s’hi vol debatre l’impacte de la indústria tecnològica sobre el medi ambient i les persones de les poblacions autòctones. Entre els conferenciants hi haurà Terry Collingsworth, que ha presentat una demanda civil contra les grans multinacionals tecnològiques pels abusos i crims que es cometen a les mines de la República Democràtica del Congo (RDC). Les ponències i els tallers tindran lloc del 24 al 26 de febrer al saló Plató del Pati Manning de Barcelona i són gratuïts. Entre les activitats més participatives destaca el taller per donar una segona vida als components dels aparells mòbils, en què els participants treballen en equip.

LA XIFRA

16
ciutats
de tot el país seran seus d’activitats de la Mobile Week, que ja està activa i acabarà el 29 de febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona