Societat

RUGBI XIII

Pià i Lézignan, en una doble final a Montpeller aquest diumenge

Els entrenadors dels dos clubs són originaris de Vilallonga de la Salanca

Aquest diumenge, 30 de maig, a l'estadi Yves du Manoir de Montpeller, el club de Lesinhan de las Corbièras, detentor actual del títol, serà desafiat per Pià en la final del campionat de França de rugbi XIII. Pià, que ha hagut de superar tres partits de play-off per participar a la final, ha estat la sorpresa d'aquesta temporada, mentre que Lézignan arriba amb la seguretat que li dóna el fet de ja posseir el títol d'ençà dos anys. Els dos clubs s'enfrontaran en les dues final d'aquest diumenge, en les categories júnior i elit.

En la màxima categoria, la final tindrà la particularitat d'oposar dos entrenadors nascuts a Vilallonga de la Salanca: Aurélien Cologni (Pià), i Benoît Albert, al club occità, amb estils diferents i caràcters oposats, han portat aire fresc al campionat. La final es decidirà entre el domini col·lectiu de Lézignan i el caràcter audaç dels jugadors de la Salanca. Lézignan, però, només va haver de jugar un partit de play-off i des d'aleshores s'ha anat preparant. En canvi, Pià va haver de superar tres partits per guanyar-se el dret de ser a Montpeller diumenge.

entrevista a Guillaume knecht

«Donarem el 100%»

EL PUNT

Guillaume Knecht és una figura indiscutible del rugbi XIII a Pià, i un dels jugadors més veterans del club. En fase de recuperació després d'una lesió, serà molt probablement sobre la gespa de l'estadi Yves du Manoir aquest diumenge amb l'equip de Pià per aspirar al títol de campió de França de rugbi XIII.

— Ha estat un recorregut increïble per arribar a la final?

— «Hi havia una bona dinàmica al començament de la temporada i fins a la treva de Nadal; a partir d'aquí hem tingut un període de dubte, amb coses bones i menys bones. Hem perdut molts jugadors en el camí per problemes físics, no ha estat fàcil i hem estat eliminats de manera prematura de la Copa. Malgrat tot això, hem aconseguit situar-nos en quarta posició del campionat, hem superat els play-off i finalment ens situem a la final guanyant un equip valent de Carcassona que jugava al seu camp.»

— Una bonica aventura per a un grup que havia canviat molt entre les dues temporades?

— «Trobo molt de plaer jugant enmig d'aquest joves jugadors plens de talent; és una arribada d'oxigen per a mi, ja que tenia la intenció de deixar-ho tot l'any passat. Tenim molts jugadors a punt d'accedir al primer nivell, penso en gent com Ambert, Fages, Djalout, Gimenez, Boudebza i Janicot… Pel que fa als júniors, lluiten per un doblet Copa i Campionat, que no s'ha realitzat mai en tota la història de Pià XIII. Ens hem d'inspirar en llur victòria en la copa de França.»

— Aquesta final arriba just al moment oportú per al club?

— «Poques persones apostaven per nosaltres aquesta temporada, hem sabut posar-nos a la feina quan calia, i ara recollim el fruit dels nostres esforços. El club havia voluntàriament optat per rejovenir l'equip per constituir un grup capaç de guanyar-ho tot en els pròxims anys, i ja el segon any ens presentem a la final del campionat; és un recorregut fabulós. Donarem el 100% contra el Lézignan, que és l'equip favorit. No ens presentarem pas com unes víctimes, encara que estiguem realment esgotats; tenim massa ferits per poder lluitar amb armes iguals. Però no tenim res a perdre, el nostre objectiu era fer una temporada millor que l'any passat i ja sem a les portes de la final. És una bonica recompensa per al president Ambert i per als aficionats que han patit amb nosaltres aquesta temporada.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt