Societat

Societat

Segon intent de festa major

Poc èxit en la primera jornada dels concerts d’hivern de barraques, tot i que els ànims i l’afluència es van anar animant al llarg de la nit

El Bicicrucis innova amb el Massacrucis Rebel per reivindicar les barraques

Girona viu des de dijous tres jornades de concerts inèdits en un mes de febrer a la Copa. Les barraques de Girona van ser cancel·lades a l’octubre a causa de la situació política catalana. Des de l’Ajuntament es va valorar que no era segur celebrar les barraques, i es van ajornar fins ara. Aquesta iniciativa no va ser ben rebuda per bona part dels joves i les entitats juvenils, que encara defensen que la festa major de la ciutat no s’ha de tocar.

Aquest segon intent de “festa major ” ha mantingut pocs dels concerts que s’havien anunciat per a l’octubre, i això ha repercutit en els ànims de la poca audiència que hi va haver la primera nit. A les vuit del vespre, que és quan començava el primer concert, el de Kumbara, es podia apreciar que no era la millor hora per començar unes barraques, i encara menys un dia entre setmana, quan molts gironins i gironines tenen obligacions i responsabilitats. El cas que fos un “dijous universitari”, i que encara se celebrés el carnaval, també va influir en el poc èxit d’aquesta nit de festa major. Tot i així, les barraques sempre tindran el seu públic fidel, el qual no troba a les discoteques del centre la música que voldria escoltar.

Durant el segon concert, que va començar hora i mitja més tard, l’ambient és va animar progressivament amb la música alternativa/indie dels anglesos Buster Shuffle, però no al nivell dels concerts que s’organitzaven a l’’octubre a la Copa. Aquests dos primers concerts no estaven contractats per a les primeres barraques, i els artistes no són tan coneguts al territori com el tercer grup: Crim. L’últim grup de la nit, la banda punk Crim, va començar a les onze, com havien anunciat a les xarxes socials. A partir d’aquesta hora, les dues barres, no barraques, van veure créixer la seva clientela, i davant de l’escenari hi va haver una major concentració de persones. Els ànims van millorar, l’ambient semblava una mica més ple de vida i el moviment social va augmentar. Poc després de mitja nit, el concert va acabar i la festa es va bifurcar a les dues barres: una al lateral de l’escenari, i l’altra, al davant, que van posar diferents estils de música als altaveus, com han fet tots els anys anteriors. El concert de Crim i les primeres hores de música a les barres, van ser els moments d’auge de la nit, però a partir de la una només van quedar els més atrevits i fidels a la festa major. La música a la Copa es va acabar passades les tres de la matinada.

Aquesta primera jornada va estar precedida pel conegut correbars en bicicleta, que se celebra cada any per Fires. El Bicicrucis va celebrar a l’octubre la 20a edició, amb molt d’èxit tot i la suspensió de les barraques. Les organitzacions Rebel·lió o Extinció, Bicicrucis Girona, Massa Crítica i Tarlà Rebel van decidir innovar amb un segon correbars de festa major per a aquest febrer, però amb un objectiu reivindicatiu. El Massacrucis Rebel va començar a la plaça Catalunya, on es van reunir totes les persones que hi volien participar. S’hi podien veure bicicletes, girocletes, patinets tradicionals i elèctrics, i, fins i tot, disfresses de tot tipus. Guiats pels organitzadors, van seguir una ruta secreta per quatre locals de la ciutat. Finalment, les entitats organitzadores van fer un discurs reivindicatiu a l’Ajuntament, presentat amb el lema Madrenas we’re watching you. Les BRKS no es toquen!

3
nits
de concerts s’han organitzat en aquesta inèdita edició d’hivern de les barraques. Van començar dijous i acabaran aquesta nit que ve.
14
concerts
substitueixen aquests dies els 18 de programats l’octubre passat a la Copa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra