Societat

Homenatge a les dones dels cossos d’emergències

L’acte institucional conjunt pel 8-M que es va celebrar ahir a Girona va reconèixer públicament la tasca de les professionals per donar-hi visibilitat

Professionals i voluntàries dels Agents Rurals, l’Associació de Defensa Forestal, els Bombers de la Generalitat, la Creu Roja, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, les policies locals i el Sistema d’Emergències Mèdiques van rebre ahir un reconeixement públic per la tasca que desenvolupen en l’acte institucional que la Generalitat, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona van celebrar, de manera conjunta, a l’auditori Josep Irla amb motiu del 8-M. L’acte va començar amb els parlaments a càrrec de la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Saurina; la vicepresidenta tercera de la Diputació, Maria Puig, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. “Feu una feina excel·lent i sou un exemple per a moltes nenes i joves que voldran seguir les vostres passes”, va manifestar Madrenas. “El que fem avui és un acte de justícia”, va dir Saurina. Després dels parlaments, es va lliurar una insígnia a una representant de cadascun dels cossos. “En les emergències, el que preval és el treball en equip. Homes i dones som diferents, però a l’hora de treballar sumem”, va manifestar Aline Eick, del parc de bombers d’Arbúcies. No obstant això, va recordar que encara hi ha molt camí per recórrer per arribar a la paritat i va indicar que, dels més de 600 bombers que hi ha a les comarques de Girona, només 23 són dones. “En l’imaginari popular, els cossos d’emergències estan representats per uniformes amb cares d’homes, però nosaltres i els nostres companys sentim només que som professionals”, va exposar la doctora Fontquerni, directora del SEM a les comarques gironines, que va tancar l’acte amb una crida perquè les dones trenquin amb les barreres mentals.

Actes i participació arreu

La prèvia de la jornada del 8-M, com la resta de la setmana, va estar marcada per un degoteig d’actes reivindicatius arreu del territori. A Salt, van fer una performance titulada Un violador en el teu camí, a càrrec dels Marrecs a la plaça 1 d’Octubre, una acció que també es va representar al migdia, a la plaça de la Vila de Torroella, convocada pel grup feminista Les Xibeques del Cau. Altres municipis també van ser l’escenari de marxes, com ara la tercera edició de la Caminada per la Igualtat de la Vall d’Aro, que va ajuntar 352 persones –amb majoria femenina, però també força homes– per completar el recorregut de la Via Verda entre Santa Cristina –on van estrenar un mural reivindicatiu dels drets de les dones–, Castell d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. A la Selva, Blanes va reivindicar la visibilització de la dona en l’esport, va habilitar un punt lila davant l’ajuntament i va celebrar un acte institucional que va aplegar regidores, entitats feministes i actuacions al voltant de pancartes i la lectura d’un manifest. A Palafrugell, a la tarda, van recordar la feina de les obreres a les fàbriques de suro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona