Societat

El brot de coronavirus ja suma 2.702 casos a Catalunya

En les últimes hores s’han registrat 836 nous positius i 14 defuncions per Covid-19

228 professionals sanitaris estan afectats per la malaltia

Catalunya ja s’apropa als 3.000 casos de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) des de l’inici del brot, que ja ha deixat més d’una cinquantena de víctimes mortals.

En les últimes hores s’han registrat 836 nous positius de la malaltia, que eleven la xifra total d’afectats a 2.702, segons ha informat aquest dimecres a la tarda el departament de Salut. Del nombre total d’afectats pel coronavirus, 92 persones es troben en estat greu.

Des d’ahir han mort 14 persones més i ja són 55 les víctimes mortals, totes elles persones amb patologies prèvies. Aquesta xifra suposa un increment més baix de la mortalitat respecte a l’anterior balanç, de dilluns a dimarts, on la xifra de morts s’havia més que duplicat respecte les dades anteriors.

Per contra, avui s’ha registrat un gran increment de casos entre els professionals sanitaris, que han passat dels 98 de la informació de dimarts a 228 aquest dimecres.

Pel que fa al brot que afecta Igualada i altres municipis de la Conca d’Òdena, Salut informa que hi ha un total acumulat de 207 casos d’ençà de l’inici del brot. Set persones estan greus i 15 han mort amb la Covid-19. L’afectació al col·lectiu de professionals sanitaris en aquest focus de contagi gairebé s’ha duplicat des d’ahir, en passar de 48 a 91 positius.

Sis morts a Capellades

ACN

Sis persones grans han mort, des d’aquest diumenge, en una residència d’avis de Capellades per coronavirus. Es tracta de la Residència i centre de dia de la Fundació Consorts Guasch, amb capacitat per a 83 persones.

Segons ha informat l’Ajuntament, en un comunicat, davant del possible contagi a altres usuaris s’ha habilitat la primera planta per confinar-los i és allà on s’està realitzant un control mèdic intensiu.

Del control s’està fent càrrec el personal mèdic del CAP de Capellades, conjuntament amb la infermera del centre. A hores d’ara no ha transcendit quanta gent es troba confinada a la primera planta. Pel que fa als usuaris del centre de dia, van ser enviats a casa quan es va decretar el tancament d’aquest servei.

L’Ajuntament també ha volgut recalcar que, des de l’inici la crisi del coronavirus, els usuaris no han rebut visites dels familiars.

Segona mort a Ponent

El Departament de Salut ha confirmat avui la mort d’una segona persona per coronavirus a les comarques de Lleida, després de la primera registrada a la demarcació aquest dimarts.

Es tracta d’una persona d’edat avançada que patia patologies prèvies i es trobava ingressada a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

El departament ha confirmat 15 nous casos i ja són 66 els positius per covid-19 detectats a les Terres de Ponent. Del total de casos, 28 estan relacionats amb el brot del viatge de l’Imsersoen autobús a Benidorm.

Actualment, 29 persones es troben ingressades en centres hospitalaris lleidatans amb coronavirus, 8 dels quals a l’UCI. 17 estan a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 10 dels quals estan estables a planta i 7 es troben a l’UCI. 4 persones més estan ingressades a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 1 dels quals es troba a l’UCI i 3 estan estables a planta. 4 casos estan ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp i es troben estables a planta, 1 persona es troba ingressada a l’Hospital de Cerdanya estable a planta, mentre altres 3 persones estan ingressades en centres privats.

D’altra banda, Salut ha informat que 2 persones que estaven ingressades a l’Arnau de Vilanova han estat donades d’alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona