Societat

Detenen els responsables de Fibosa de Riudellots per un frau a la UE a través d'ajuts a Bulgària

La Guàrdia Civil va escorcollar l'empresa i es va endur documents i discos durs

Les investigacions de la Guàrdia Civil indiquen que el frau consistia a inflar les factures corresponents a maquinària que s'enviava a Bulgària pagada a través de les subvencions que concedeix la Unió Europea per promocionar projectes i la implantació d'indústries i empreses a Bulgària. Segons les tesis dels investigadors, els proveïdors d'aquesta maquinària, confabulats amb els beneficiaris de les subvencions, elaboraven factures falsificades per un import molt superior al de la maquinària enviada a Bulgària, i no es descarta que, en alguns casos, fins i tot s'expedissin factures per material que en realitat no se servia.

Agents de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van irrompre fa uns dies a la nau de Fibosa de Riudellots, on es fabrica tota mena de maquinària per a la indústria agroalimentària, des de tancs de refrigeració de llet fins a màquines per fer embotits i elements per a l'envasament d'aliments. En l'escorcoll, els guàrdies civils, arribats expressament de Madrid, van comissar documentació i els discos durs dels ordinadors de l'empresa, per analitzar-ne el contingut i buscar proves del frau. Ahir, van desfilar per la comandància de la Guàrdia Civil en qualitat de detinguts per delictes contra la hisenda de la comunitat europea, blanqueig de diners i falsedat de documents els responsables de Fibosa. Van ser interrogats en presència d'advocats Denís Espinós, Xavier Boadas, Santiago Casadevall i Cristina Grau, secretària del gerent de Fibosa i parenta del fiscal en cap de Girona. El gerent i màxim responsable de l'empresa, Joaquim Sastre Crous, haurà de comparèixer demà, ja que estava de viatge fora de Catalunya i ahir no va poder ser localitzat. La Guàrdia Civil continuava ahir la investigació i anava fent més detencions arreu de Catalunya i altres indrets de l'Estat.

Nebots i cosins

Entre els detinguts en aquesta operació contra el frau hi ha un nebot de Lluís Prenafeta, antic secretari general de la Presidència i ara un dels principals encausats en la trama de corrupció del cas Pretòria. Els investigadors van voler aclarir que el cas destapat ara no té cap mena de relació amb el cas Pretòria. Una altra de les detingudes, Cristina Grau, secretària del gerent de Fibosa, és cosina de la dona del fiscal en cap de l'Audiència de Girona, Josep Maria Casadevall. El fet que el diari El Mundo en la seva edició digital publiqués inicialment que el parentiu entre Casadevall i Grau era d'oncle i neboda va fer reaccionar el fiscal, que va fer un comunicat a través de l'agència ACN per deixar clar que no hi havia cap neboda seva entre els detinguts. «Les meves nebodes tenen 13 i 8 anys», va especificar Casadevall per deixar clar que era impossible que unes nenes d'aquesta edat estiguessin implicades en cap frau. Casadevall va aclarir que la implicada, Cristina Grau, era cosina de la seva esposa i també va deixar clar que, el cas, el porta el jutjat central de Madrid i que la fiscalia de Girona no està al corrent de les investigacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona