Societat

Foment carrega contra el decret de serveis essencials

Sánchez Llibre respon a la ministra d’Hisenda: “El que s’ha de pensar és en una hibernació dels impostos”

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha carregat contra el nou decret de serveis essencials que endureix el confinament i obliga a tancar moltes empreses. “No m’agrada gens. És una manca de respecte molt important cap al teixit empresarial i una improvisació tremenda, ja que no es pot pensar que una empresa pot tancar en 24 hores sense que passi absolutament res”, ha criticat Sánchez Llibre aquest dilluns als micròfons de Ràdio Barcelona. En paral·lel, el president de Foment també ha volgut respondre la ministra d’Hisenda i portaveu, Maria Jesús Montero, que parlava de la necessitat d’una “hibernació de l’economia”. “Em fa gràcia, el que s’ha de pensar és en una hibernació dels impostos”, ha etzibat Sánchez Llibre.

“Ja està bé!. O sigui, el plantejament de la ministra és vostè demà tanqui i ja s’espavilarà per poder pagar els seus treballadors?”, s’ha qüestionat en veu alta el president de Foment del Treball. “És una manca de respecte. Això no es fa d’aquesta manera. Parlen del salari, sense saber si les empreses poden fer front a aquest salari”, ha insistit Sánchez Llibre, que considera que ha faltat “molt de diàleg” entre el govern espanyol, els agents socials i els agents econòmics a l’hora de redactar el nou decret sobre confinament total i serveis essencials publicat al BOE a les 23.25 hores d’ahir diumenge. “Totes les qüestions que es van decidir aquest cap de setmana s’haguessin pogut decidir perfectament a través del diàleg social”, ha assenyalat el president de Foment.

“Sense tanta improvisació i sense tanta unilateralitat”, ha puntualitzat Sánchez Llibre. “Han estat incapaços de demanar o de donar-nos la suspensió de la liquidació dels impostos. Les empreses que han tancat o demà ho faran, com volen que paguem els salaris si no hi ha activitat, si la facturació és 0?”, ha conclòs amb estupefacció el president de la patronal catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona