Societat

L’alcalde d’Igualada sobre l’hospital de campanya: “Preferim tenir 100 llits a punt que 100 malalts que no sabem on posar”

Els alcaldes de la Conca d’Òdena prefereixen tenir el pavelló “a punt” i anticipar-se als “problemes”

L’alcalde d’Igualada i portaveu dels municipis confinats de la Conca d’Òdena, Marc Castells, ha reiterat la importància de tenir a punt l’hospital de campanya al pavelló esportiu de les Comes.

“Preferim tenir 100 llits a punt que 100 malalts que no sabem on posar”, ha precisat en la roda de premsa diària, amb l’objectiu, assegura, “d’anticipar-se als problemes” i treballar “amb prevenció a 15 dies”.

Castells ha posat en valor les paraules del president de Metges sense Fronteres a Espanya, David Noguera, que a Catalunya Ràdio va dir que no creia que s’hagués “perdut el temps” muntant l’espai perquè calia tenir a punt “les eines per al pitjor dels escenaris”, malgrat que el Govern per ara no tingui previst fer-lo servir.

L’Hospital d’Igualada ha reconvertit les sales d’espera de les consultes externes en zones d’hospitalització. Segons han explicat fonts del centre, malgrat que ja s’han col·locat els llits de moment encara no s’han començat a fer servir.

Castells no s’ha volgut referir a la iniciativa del centre assegurant que Salut “gestiona aquest episodi com veuen més correctament”.

D’altra banda, però, Castells ha demanat als departaments de Salut i Afers Socials informació “de primera mà” per saber com s’està desenvolupant el pla de contingència a les residències de gent gran.

Alhora, ha denunciat que calen més equips de protecció individualitzada perquè en alguns centres “només tenen material per a dos o tres dies”.

Segons Castells, les residències de gent gran són un “focus de vulnerabilitat” per la “virulència del virus” a la gent d’aquesta edat. També ha fet una crida a les empreses a aportar als centres bates impermeables, guants i mascaretes quirúrgiques.

Canvi en el calendari fiscal

Els alcaldes de la Conca d’Òdena també han anunciat que es modificarà el calendari de tributs i impostos dels municipis amb l’objectiu d’ajornar-lo “als propers mesos”. “Cada ajuntament ho anunciarà”, ha assegurat.

Amb tot, ha avançat que el primer dels impostos que es posposa serà el de Béns Immobles (IBI), perquè les famílies disposin de més temps per pagar-lo una vegada hagi acabat la crisi sanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró