Societat

L’alcalde Carbassó contra l’avorriment

Oriol Serrà, batlle de Sant Miquel de Campmajor, interpreta el paper de pallasso a Youtube per fer més amè el confinament de la mainada

Ales cases de Sant Miquel de Campmajor, aquests dies hi ha mainada mirant els vídeos de Youtube d’un pallasso anomenat Carbassó, que els entreté a còpia d’històries i propostes d’activitats creatives. Rere el nas vermell, la capa de maquillatge i els vestits de colors cridaners d’en Carbassó hi ha Oriol Serrà, l’alcalde. Aquest vessant de la primera autoritat local no és una novetat per als qui el coneixen, però per a la resta ha estat una sorpresa. Tenia el personatge mig aparcat des de feia temps, però anys enrere Serrà havia actuat sovint en festes interpretant en Carbassó. “Tot va començar fa prop de trenta anys –rememora–, quan treballava de monitor en una casa de colònies d’aquí Sant Miquel; un dia em vaig disfressar per entretenir una colla, va agradar i em vaig animar a continuar. Després, amb el pas del temps i la feina ho vaig anar deixant.”

En Carbassó d’aquests dies tan estranys de confinament suggereix a les nenes i els nens que ajudin a posar ordre a la casa i a fer pastissos, que observin a través de la finestra les meravelles que ofereix la natura, que llegeixin contes... i que li enviïn preguntes i vídeos del que fan a casa. Alguns ja l’han respost, diu Serrà amb satisfacció. Una activitat especialment significativa que els ha proposat consisteix a preparar una dansa –senzilla, a l’abast de tothom– que preveuen ballar el dia que es pugui celebrar al poble la fi del confinament.

Evidentment, entretenir els petits no és l’única feina que aquests dies té l’alcalde, ja que ell i la resta de regidors van controlant les necessitats de la seva comunitat, de tan sols 230 veïns. Si bé l’ajuntament està tancat i l’auxiliar administrativa treballa des de casa, tothom del poble té els telèfons i les adreces electròniques de la gent del consistori, per si hi ha alguna emergència. A més, l’equip de voluntaris local –creat recentment– aquests dies està assistint la gent més gran, que a Sant Miquel de Campmajor suposa un percentatge molt elevat de la població. Sortosament –explica l’alcalde– no hi ha avis que no es valguin per ells mateixos i visquin sols. Quant al risc de contagi, sembla que aquí estan més segurs que als pobles grans. Ser un municipi molt dispers –no hi ha un nucli, pròpiament dit– té molts inconvenients, però en aquest cas hi ha l’avantatge que les cases estan aïllades i ni tan sols hi ha comerços on es pugui concentrar la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona