Societat

Alcaldes contra Sánchez per la retallada en fons ocupacionals

Una setantena de batlles alerten en una carta al president espanyol que la crisi del coronavirus obliga a reforçar els plans locals d’ocupació

La tisorada a Catalunya serà de 215 milions d’euros

El president espanyol, Pedro Sánchez, rebrà avui una carta signada per una setantena d’alcaldes en què li demanen que “rectifiqui” pel que fa a la retallada en el fons que rep la Generalitat per a polítiques actives d’ocupació. Els batlles adverteixen que, si no “es reconsidera” la decisió, “s’estaran empobrint les capes més desafavorides de la societat i es reduiran les possibilitats de milers de ciutadans per seguir amb una vida digna”. “Som alarmistes, perquè la situació és greu, i perquè creiem que encara som a temps de corregir-la”, diuen en la missiva.

El Ministeri de Treball i Economia Social va anunciar dimecres que retallava en 215 milions d’euros el fons que rep la Generalitat per a polítiques actives d’ocupació, que es destinen als cursos formatius per a persones que estan a l’atur. En la carta, els alcaldes retreuen al govern espanyol que “demani unitat” i avisen que “poca cosa pot generar més unitat” al món local que “mantenir i reforçar” els recursos que es transfereixen per a polítiques actives d’ocupació. “L’emergència social ho requereix, la situació dels nostres ciutadans ho reclama”, diuen, i avisen que han de poder oferir “perspectives de futur” a tots els veïns que quedin a l’atur.

En la carta, els alcaldes demanen a Pedro Sánchez que “reconsideri la decisió”. “Altrament, no podrem garantir els serveis públics d’ocupació que necessitarem un cop acabi l’emergència sanitària. Volem que sigui conscient d’aquesta situació”, diuen.

Dissabte, una setantena d’alcaldes ja havien confirmat la seva adhesió a la carta, tot i que durant el cap de setmana i fins avui al matí encara se n’hi han pogut afegir d’altres. De moment, entre els subscriptors, hi ha diverses sensibilitats polítiques, com ara l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el de Terrassa, Jordi Ballart, i el de Celrà, Dani Cornellà, entre d’altres. En declaracions a l’ACN, Madrenas va assegurar que es tracta d’una iniciativa “transversal” i que “ignora la ideologia”.

Els alcaldes remarquen que són ells els que posen “nom i cognoms” a qui acaba sent objecte de retallades. “Realitats quotidianes se’n ressentiran; ens preocupa enormement, i demanem que abans de prendre una decisió com aquesta se’n calibrin en profunditat les conseqüències directes.”

Moren dos nens a l’Estat i hi ha un mort més a Andorra

Un nen i una nena d’entre 0 i 9 anys han mort en els últims dos dies per coronavirus a l’Estat espanyol. Fins ara només havia mort una persona a tot l’Estat d’entre 10 i 19 anys i nou d’entre 20 i 29. D’altra banda, el govern d’Andorra va informar de la defunció d’una persona en les últimes hores amb Covid-19, amb la qual cosa el nombre total de víctimes s’eleva a 18. Els casos de contagi han augmentat fins als 501.

Requereixen informació a Salut i l’exèrcit

El jutge d’instrucció número 3 de Sabadell, Javier Vázquez Pariente, ha decidit ha ordenat a la conselleria de Salut ial Ministeri de Defensa que l’informin sobre el muntatge de l’hospital de campanya de Sabadell. Eljutjat ha obert diligències per una denúncia que acusa la Quim Torra i Alba Vergés de rebutjar l’ajuda dels militars espanyols. El mateix exèrcit ja es va encarregar, per veu de Miguel Ángel Villarroya, d’explicar que d’acord amb la Generlitat es va descartar les tendes de campanya i es va optar per un altre sistema més pràctic.

Barcelona té 537 atacs masclistes en una setmana

Els serveis d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Barcelona han atès una mitjana de 537 dones la setmana des que va entrar en vigor l’estat d’alarma, tant de manera presencial, 82, com amb seguiment telemàtic.

Vergés diu que hi ha més llits de UCI que mai

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir que Catalunya disposa en aquests moments de 1.939 llits d’UCI dels quals 1.492 estan ocupats per malalts amb coronavirus. “Tenim més llits que mai“, va manifestar,

El pla de la Catedral, desert i sense palmons

La plaça de la Catedral de Barcelona oferia ahir al migdia, diumenge de rams, un aspecte desolador, lluny de les imatges que habitualment es veuen en aquesta data amb persones a l’exterior del temple amb palmes i palmons



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida