Societat

Enigmes virtuals

Cinc sales de jocs d’escapada de les comarques gironines i una del Maresme han creat una aventura en línia

El protagonista és en Lektex, un extraterrestre

Culminar el pla de fugida d’un centre penitenciari, posar en pràctica els dots de detectiu per resoldre un crim en una pensió, aconseguir cobrar una herència, sortir d’una icònica discoteca on hi ha un incident, descobrir el motiu d’estranyes desaparicions, trobar un examen secret d’una escola i marxar abans de ser enxampats pel director... Són alguns dels escenaris i dels punts de partida de diversos jocs d’escapada (escape rooms), en què els participants miren de superar tot un seguit de reptes in situ i de desvelar misteris. Per continuar posant a prova l’enginy, la lògica i la deducció, cinc sales de jocs d’escapada de les comarques gironines i una de la demarcació de Barcelona s’han unit i han creat una entretinguda aventura en línia. Aquests centres formen part de la llarga llista d’establiments que han hagut de tancar les portes temporalment com a mesura de prevenció per evitar la propagació del coronavirus. Malgrat les circumstàncies, per aportar el seu gra de sorra i que el confinament sigui més distès, han dissenyat un joc que s’anomena Col·lega, on és la meva nau? Els seus impulsors són Xarai Experience de Palafrugell, TimeSkp de Girona, Kiwi Escape Room de Figueres, Llisquets de Llagostera, Exitus de Palafolls i Escapis de Girona.

Els responsables d’aquestes sis sales de jocs d’escapada expliquen que s’insta els jugadors a donar un cop de mà a en Lektex, que és un extraterrestre que visita la Terra per recuperar la nau espacial del seu pare, que va deixar mal aparcada durant el seu darrer i esbojarrat viatge terrícola. Per aconseguir trobar l’aparell necessitarà l’ajuda dels humans, arran del desconcert causat per la crisi del coronavirus. “Els escapes hem rebut aquesta inusual visita d’en Lektex, un habitant del planeta Tinfon-Mienac. Pobre, no se’n recorda de res, i amb tants canvis a la Terra, li està resultant més difícil localitzar la nau. Nosaltres tampoc li ho posarem fàcil. SOS.” Aquest és un dels missatges inicials per posar-se en situació i començar a fer rodar la ment. Per resoldre les incògnites i interceptar la nau caldrà passejar-se pels perfils d’Instagram dels sis centres impulsors. L’objectiu és aconseguir les coordenades per geolocalitzar l’aparell i descobrir, per tant, en quin país és. L’aplicació, que és gratuïta, es va activar el dia 13 d’abril i el seu grafisme ha estat dissenyat per l’estudi Somjudo de Girona. Es mantindrà disponible mentre duri el confinament i entre tots els que desvelin la ubicació de la nau se sortejarà una sessió a cadascun dels centres participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES