Societat

El confinament, en primera persona

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament

Cuineres, escriptores, músics, professors...diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i cm els ha alterat el dia a dia.

ABEL PIÉ Degà del Col·legi d’Advocats de Manresa

“La cabòria és que el dret a la salut pot arrasar drets consolidats”

“Les primeres setmanes del confinament van passar volant, degut al consum de paracetamol i xarop per fer baixar dècimes de febre i tos constant, barrejat amb l’activitat normativa escruixidora dels governs. Ara, he passat a la fase de preocupació. No per la pandèmia en si, que ben segur que, amb el talent que existeix, es trobarà vacunes per afrontar. La cabòria és perquè estem començant a viure una època on el dret a la salut pot arrasar drets consolidats que ha costat molt aconseguir.”

RICARD FONT President de FGC

“El teletreball dona disponibilitat infinita, no ens podem aturar”

“Treballo confinat a casa des de l’inici per no posar en risc la salut de la meva família i només surto a comprar. La major part del temps el passo teletreballant. Em connecto a les 7 del matí per l’arrencada i durant tota la jornada faig reunions de treball. El teletreball dona disponibilitat infinita i FGC no s’atura. Hem de seguir prestant el servei en condicions complicades, garantir la seguretat a la plantilla i adaptar-nos a la normativa que va sortint. Ara ja pensem en la nova realitat de la tornada a la normalitat.”

LLUÍS MICALÓ Delegat de la Cambra de Girona al Pla de l’Estany

“Sobretot vetllo per la salut dels familiars i dels meus empleats”

“M’aixeco a les 6.30 h i comença la meva jornada: faig esport, netejo armaris, poso ordre a fotografies, CD, pel·lícules i documents; participo en diversos xats: Cambra de Comerç, UEC, etc. Em connecto via FaceTime amb la meva família, arreglo el jardí i sobretot vetllo per la salut dels meus familiars i dels meus treballadors. Moltes vegades penso que si no ens asfixia el virus ho farà l’administració. Algú hauria de veure que qui sustenta aquest país és la petita i mitjana empresa. Un desastre tot plegat!”

MERITXELL COLELL Directora de cinema

“Els que ens dediquem a la cultura estem ben acompanyats”

“La sort de la gent que ens dediquem a la cultura és que sempre estem molt ben acompanyats, ja sigui per música, pel·lícules, llibres... D’una banda, dono espai a veure cinema, llegir i documentar-me, i, de l’altra, estic en procés d’edició de la primera part que hem pogut rodar de la pel·lícula Dúo, puc veure el que tenim i reescriure a partir d’aquí. Quan podrem reprendre el rodatge, és molt incert. També he aprofitat per començar a escriure un nou projecte. De moment és el que podem fer, treball de taula.”

SANTI LAPEIRA Director, productor i guionista de cinema

“Ara tot és pau, sembla que siguis a l’Empordà; va bé per escriure”

“El confinament m’ha afectat poc perquè estic en fase d’escriptura, m’ha enganxat escrivint guions i preparant la programació dels festivals als quals estic vinculat, els de Begur i de Lleida, que es faran a l’octubre. Aquest any he fet de productor executiu d’una producció de Netflix dirigida per Carles Torras i protagonitzada per Mario Casas, El practicant, que està en postproducció, i estic escrivint un guió que és l’adaptació d’una novel·la. Ara tot és pau, sembla que siguis a l’Empordà, va molt bé per escriure.”

GUILLEM TERRIBAS Llibreter, escriptor i activista cultural

“Intento no pensar en el que passarà, tots partirem de zero”

“Personalment estic bé de salut, a casa, amb la meva dona i en comunicació amb els meus fills i les meves netes, que no puc veure físicament i això em sap greu. Aprofito per llegir, escriure, mirar pel·lícules, conversar per telèfon. Al final em falta temps. El problema d’aquest confinament, que se m’està fent llarguíssim, és saber què passarà. Hi ha moments que intento no pensar-hi. Ens costarà tornar a habituar-nos a sortir, a anar al teatre, a concerts, a les llibreries… Serà un tornar a començar. Però tots partirem de zero.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell