Societat

El confinament, en primera persona

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament

Cuineres, escriptores, músics, professors...diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i cm els ha alterat el dia a dia.

RAMON TALAMÀS President de la Cambra de Terrassa

“M’he tornat a reincorporar al Banc d’Aliments per ajudar”

“Compagino l’activitat de president de la Cambra fent trucades a empreses i institucions amb la de conseller delegat d’una empresa de masses congelades aturada per un ERTO. Fins al desembre era sotsdirector voluntari del Banc dels Aliments i en aquesta situació m’hi he tornat a reincorporar per ajudar-los a coordinar el projecte World Central Kitchen i altres de cuina per a menjadors socials. En l’àmbit personal estic amb l’esposa i la sogra a casa, faig exercici, surto a passejar el gos sota casa o faig bicicleta estàtica.”

JOSEP RIERA Diputat al Parlament per JxCat

“Passo hores a la cuina perquè m’encarrego de tots els àpats”

“Estic molt adaptat al confinament. Combino la feina, les tasques domèstiques i l’entreteniment. Cada dia tinc reunions telemàtiques, lectures, informes i gestions relacionades amb la feina, principalment amb les responsabilitats més directes, sobre els mitjans públics i la crisi sanitària. També passo les hores a la cuina perquè m’encarrego de tots els àpats. I segueixo més la informació que les sèries i encara tinc massa llibres pendents.”

JUDIT SUBIRACHS Directora Espai Subirachs

“S’ha fet més evident que vivim en un món socialment molt injust”

“Estar reclosa en una casa àmplia i lluminosa, plena d’obres d’art i de llibres, és un confinament de luxe. Però aquest privilegi no impedeix que sigui ben conscient de la gravetat de la catàstrofe que estem vivint. No m’imaginava haver de patir una situació tan dura i tan inquietant. Crèiem que teníem el món dominat i ha hagut de ser un virus, invisible, el que ens ha obligat a replantejar-nos el futur. Encara que la malaltia pot patir-la tothom, s’està fent més evident que mai que vivim en un món socialment molt injust.”

MARIA GUINOVART Directora de la Fundació Espai Guinovart

“Recordem, quan tot passi, què ens ha endolcit la vida: la cultura”

“I tot d’una un dilluns es converteix en dimarts o en qualsevol altre dia de la setmana. Sense poder acaronar en Max, amb la nostra filla a quilòmetres de distància. Els ordinadors, els telèfons mòbils, ens tornen a una realitat que vol rutines i voluntat per no caure en l’abisme de l’abandonament. Un altre món és possible? Segur. Però recordem, quan tot hagi passat, què ens ha endolcit la vida: llibres, quadres, pel·lícules, música... Malauradament, crec que la cultura, com sempre, és a qui li tocarà pagar el beure.”

JORDI CORONAS Portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona

“Però no tot és feina: se’m dona bé el món dels arrossos!”

“Durant aquests dies de confinament trobo molt a faltar el contacte directe amb les persones. Les videoconferències són fredes i distants. Per sort no tinc gaire temps d’avorrir-me, però em fa reflexionar sobre la poca cultura que tenim del teletreball: cal ser molt organitzat i disciplinat per no caure en el desordre. Però no tot és feina: també surto per anar a comprar al súper i al mercat i els dissabtes aprofito i em faig un homenatge culinari. He descobert que se’m dona bé el món dels arrossos!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt