Societat

Noranta joves xinesos de Wuhan confinats al Collell

Estudien a Catalunya des del setembre passat en un programa esportiu, que s’acaba al juny

Hi van ser traslladat abans de l’estat d’alarma actual, perquè ja no podien tornar a casa seva

Un total de 90 joves xinesos i 10 educadors estan confinats a la casa de colònies del Collell, a Sant Ferriol, en no poder tornar a casa. La majoria dels nois són menors d’edat –tenen entre 12 i 18 anys– i estan acompanyats d’una desena de treballadors de Nama Sports, l’empresa que s’encarrega d’acompanyar i fer el seguiment dels joves en un programa esportiu privat xinès.

En concret, aquests joves estan escolaritzats a Catalunya en un programa esportiu de futbol que els permet estudiar i formar-se des del setembre fins al juny. Es dona el cas que provenen de Wuhan, on va començar la pandèmia. Des que van arribar les primeres notícies, l’empresa que s’encarrega de la gestió del projecte ha vetllat per la seguretat dels menors en coordinació amb la Dgaia de la Generalitat. Una setmana abans de l’estat d’alarma, es va decidir moure’ls de les residències de Barcelona on eren fins a la Garrotxa. Ja han passat més de 40 dies i segueixen sense símptomes.

En el seu cas, la crisi de la Covid-19 els ha afectat de ple, ja que són de Wuhan, la ciutat xinesa on va començar la pandèmia mundial. “La preocupació dels pares era màxima. Quan aquí encara es deia que era una grip i que no passaria res, ells ho han viscut amb situacions molt extremes a casa”, detalla el director general de Nama Sports, Jordi Córdoba. Atès el nerviosisme dels pares perquè els joves convivien amb altres estudiants que “entraven i sortien” de les residències, es va decidir agrupar-los tots en un sol lloc per tenir un “control total” de les condicions del confinament. Les mesures de seguretat són “màximes”, segons el director general, i s’evita en tot moment el contacte amb els treballadors de la casa de colònies.

La finca on són té més d’un centenar d’hectàrees en un entorn natural i aïllat i disposa d’installacions esportives, tot i que les restriccions actuals no permeten que es faci esport.

Com que des que van marxar de Barcelona continuen sense presentar símptomes, no se’ls ha fet cap test de la Covid-19. La previsió de l’empresa és esperar que passin els dies i que tot es normalitzi. Tot i això, es viu amb incertesa perquè hi ha aspectes que caldrà resoldre, com ara si els joves podran tornar a casa, ja que actualment no hi ha vols regulars amb la Xina.

LA DATA

30.06.20
Data d’acabament
del programa de formació dels joves xinesos, ara confinats a la Garrotxa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona