Societat

TESTIMONIS, PROPOSTES I ENTRETENIMENTS

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament

Cuineres, escriptores, músics, professors...diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i cm els ha alterat el dia a dia.

JORDI BILBENY Escriptor

“El confinament viscut amb gratitud i paciència és un regal”

“Com que ja faig molta vida a casa, llegint, cercant informació i escrivint, aquest confinament no m’ha suposat cap sotragada, sinó un regal més de la vida. Temps per compartir amb la família i aprofundir en la lentitud, la proximitat, la introspecció, l’amor i l’estudi. I passo més hores que mai amb la meva dona, fent de la convivència diària el cisell que poleix el nostre amor i ens fa créixer com a persones. Per això, malgrat tot, el confinament viscut amb paciència, acceptació i gratitud és un regal sense preu.”

ANNA ERRA i SOLÀ Alcaldessa de Vic

“Hem après a donar missatges clars per portar millor el confinament”

“Aquesta situació excepcional ha canviat completament el meu dia a dia. Hem hagut d’aprendre a gestionar la ciutat a distància. Coneixem totes les aplicacions per fer videoreunions darrere d’una pantalla, tant amb l’equip de govern com amb el comitè d’emergència i la resta d’entitats i institucions. En moments de gran complexitat hem après a donar missatges clars a la ciutadania per portar millor el confinament, mantenir l’optimisme i no perdre el somriure, tot i no sentir el contacte humà que tant es troba a faltar.”

MOHAMED EL AMRANI President de l’Associació Azahara

“Aprofitar-ho per crear ponts i vincles entre comunitats”

“La nostra activitat és treballar amb els joves, per tant les xarxes socials no ens venen de nou, ni el teletreball ni la necessitat de fer servir eines digitals. Continuem treballant per construir ponts i vincles entre comunitats i aquests dies ho fem amb la plataforma #ramadadesdecasa per compartir entre practicants i públic en general com es viu el ramadà. Aquesta crisi ens crea problemàtiques que ja existien i no havíem abordat –com la dels enterraments dels musulmans– que caldrà abordar quan en sortim.”

FRANCESC CORNADÓ Arquitecte i escriptor

“Miro les façanes del davant de casa, són les mateixes de sempre”

“Més de quaranta dies reclòs, no em queixo. Aprofito el temps per dibuixar, llegir, escriure, fer neteja i estripar papers. Molts dibuixos i escrits estripats. Aquesta neteja em sembla una lluita personal contra tants papers inútils, és com si passés amb un ruixador a netejar les superfícies contaminades. Llegeixo poemes de Pinchas Sadeh i textos sobre art i estètica, estripo poemes de desamor, i dibuixos de dofins i de motllures arquitectòniques, i miro les façanes del davant de casa, són les mateixes de sempre.”

LLUÍS URPINELL Poeta

“És una invenció humana, la Covid-19? Són els ratpenats?

Per mi, aquest arrest domiciliari, AKA “confinament”, provocat per la Covid-19, és el més semblant a romandre en una presó i, alhora, a ésser en una guerra –això, sí: sense un front únic, o bé “multifront”–. De fet, sempre m’havia estranyat que pogués acabar els meus dies sense viure una guerra (o dues) live, és a dir, en directe, com es fa, avui dia, gairebé tot, encara que sigui virtualment. Moltes preguntes m’assalten la ment: és una invenció humana, la Covid-19? L’han provocat els ratpenats xinesos?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona