Societat

Budó: “Demanem que l’escenari de l’estat d’alarma permeti el retorn de les competències”

“Tenim quantificat el cost de la Covid a Catalunya en 4.000 milions i és el que s’haurà de posar sobre la taula quan es negociï amb l’estat espanyol”

La consellera no és “optimista” perquè Madrid permeti desconfinar per àrees sanitàries però “no tira la tovallola”

La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha demanat a l’executiu espanyol que “l’escenari de l’estat d’alarma”, que Pedro Sánchez va anunciar es tornarà a prorrogar 15 dies més, “permeti un retorn de les competències al govern de Catalunya”. Per Budó, JxCat només pot donar suport a l’estat d’alarma “si hi ha un retorn de les competències i podem gestionar el desconfinament”.

Budó també ha quantificat en 4.000 milions el cost de la Covid a Catalunya i ha considerat que “és el que s’haurà de posar sobre la taula quan es negociï amb l’estat espanyol”. “Des del govern de Catalunya demanem injecció de liquiditat per fer front a la crisi, que hem quantificat en uns 4.000 milions d’euros”, ha remarcat.

Budó ha reconegut que no és “massa optimista” perquè el govern espanyol permeti que Catalunya apliqui el seu desconfinament per àrees sanitàries, i no per províncies. Malgrat això, la portaveu ha afegit que “no tira la tovallola”.

Sobre les imatges del primer dia de permís de sortida per fer esport i passejar, la portaveu del govern considera que “majoritàriament” es va fer correctament, guardant les distàncies de seguretat i les franges horàries, tot i que va reconèixer que es van veure algunes imatges “que no s’haurien de tornar a repetir”. Amb tot, ha afirmat que era d’esperar que en ciutats amb gran densitat de població, es veiés una gran multitud de gent al carrer. “És lògic que en les grans ciutats, com Barcelona, es veiés una gran densitat de població”.

Sobre l’ús obligatori de mascaretes a partir d’aquest dilluns als transports públics anunciat aquest dissabte per Sánchez, Budó ha explicat que se’ls ha comunicat l’enviament de 700.000 mascaretes, que es repetiran en els principals nodes i intercanviadors. “Estem preparats”.

Sobre l’obertura de comerços a partir d’aquest dilluns, responent a la fase 0 declarada pel govern espanyol, Budó ha demanat no precipitar-se. La portaveu ha insistit que no s’ha de fer “cap imprudència” que provoqui fer passes enrere després de “l’esforç” fet des de fa més de 50 dies. “Guanyar el terreny al coronavirus i anar cap a la nova normalitat depèn de nosaltres. Hem de ser molt corresponsables i molt solidaris. Demà no hem d’abaixar la guàrdia”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona