Societat

Govern i institucions municipalistes creen una taula bilateral per impulsar la reactivació econòmica

Torra garanteix “màxima cooperació institucional” i “absolut respecte a les competències”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat la creació d’una taula bilateral amb institucions municipalistes i diputacions per impulsar la reactivació econòmica i social del país. En un comunicat de Presidència, el Govern explica que aquesta taula tindrà en compte el ’Decàleg per a la recuperació socioeconòmica pels municipis de Catalunya’ que han presentat les entitats municipalistes i Torra l’ha definit com un “excel·lent punt de partida” per treballar conjuntament. En aquest sentit, ha promès “màxima cooperació institucional” i “absolut respecte a les competències” en una reunió que ha mantingut aquest dijous per videoconferència amb representants del món local.

Segons Torra, a la taula bilateral es tindran presents “tots els diferents accents” amb l’objectiu d’aconseguir “grans consensos” per impulsar la reactivació econòmica i social.

Així ho ha traslladat durant la reunió que ha mantingut per videoconferència amb els representants del món local, i a la qual també hi han participat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d’Interior, Miquel Buch; i la consellera de Salut, Alba Vergés. Per part del món local hi han participat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el president de l’ACM, Lluís Soler; la presidenta de la FMC, Olga Arnau, i el president de Micropobles, Mario Urrea.

“El món local avui, i per vocació pròpia, és actor principal. I des del meu punt de vista i del conjunt de meu govern, és absolutament necessari que s’incorporin de manera estratègica a la definició d’aquest pla de reactivació”, ha defensat el cap de l’executiu català. A més, Torra els ha demanat “màxima cooperació institucional des del reconeixement de l’altre i la complementarietat”.

El cap de l’executiu ha volgut deixar clar que aquesta “màxima cooperació institucional” s’ha de fer mantenint “absolut respecte a les competències” d’ajuntaments , diputacions i entitats municipalistes i ha apel·lat a la necessitat que “totes les institucions siguin capaces d’establir aquesta reactivació alhora”.

La taula bilateral també estarà vinculada a la Comissió per a la recuperació econòmica i la protecció social que es va aprovar en el Consell Executiu de dissabte passat.

A la reunió també hi han participat el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, i els delegats territorials del Govern a Barcelona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, el Penedès, Girona, Lleida, i l’Alt Pirineu i Aran, entre d’altres autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC