Societat

PATRY JORDÁN

CREADORA DEL WEB GYM VIRTUAL I DIVULGADORA DE CONTINGUTS PER INTERNET

“Ara, més que mai, és important estar motivats i amb ganes”

És un fenomen a les xarxes socials, on acumula milions de fidels seguidors. Durant el confinament, els seus vídeos han convertit els menjadors de les cases en sales de gimnàs

S’ha convertit en una mena d’ídol a les xarxes socials durant aquest confinament. Ha notat un augment de les visites i de la difusió dels seus vídeos o ja tenia un públic incondicional?
La veritat és que tinc un públic molt fidel i hem creat una comunitat molt maca, al llarg dels anys. Sí que és cert que amb el confinament han augmentat bastant les visites i crec que molta gent que no solia fer esport a casa m’ha descobert. I això és genial, perquè d’alguna manera s’ha vist que es pot entrenar a casa i es poden aconseguir resultats igualment.
A internet es poden trobar molts vídeos d’entrenaments i de rutines físiques. Quin és el secret del seu èxit?
Crec que el més important és poder donar a la gent allò que busca. Hem estat fent directes diaris al canal de YouTube i han agradat moltíssim. Potser tenir un punt d’experiència ha estat clau en aquestes setmanes, a part de la qualitat que oferim sempre en els vídeos.
A partir de quin moment s’adona que el que vostè fa agrada?
Porto més de nou anys fent vídeos al canal de Gym Virtual. Al principi quasi no tenia visites. Va ser a còpia de constància que se’m va començar a conèixer i més gent es va posar a entrenar-se amb mi. No hi ha un punt d’inflexió. Jo no tinc un vídeo que em portés a convertir-me en el que soc ara. És un procés que s’ha anat construint i n’he anat prenent consciència de manera progressiva, i sempre amb els peus a terra.
Quant temps dedica a proveir de continguts els seus canals?
La feina online és un no parar. Dedico bona part del meu dia a generar continguts, a pensar idees i a millorar tot el que ja tenim. La feina online no descansa mai, i s’ha d’estar al peu del canó set dies a la setmana.
Ha notat algun moment de pic màxim de visites?
Abans del confinament ja teníem moltes visites. Ara ha crescut exponencialment perquè aquestes setmanes la gent esportista s’ha vist obligada a entrenar-se a casa seva i, a l’hora de buscar continguts, una gran majoria m’ha trobat. Cada dia tenim sis milions de visites, és increïble.
Un dels seus lemes és “Jo puc amb tot”. Segueix igual de valenta o li genera temors, aquesta situació?
M’espanta molt tot el que està passant, la incertesa de què passarà i de no saber quan podrem tornar a la normalitat. Però el que intento transmetre sempre és que s’ha de buscar la part positiva a totes les situacions, per aprendre’n. El “Jo puc amb tot” és un mantra que, si s’interpreta bé en moments de dificultats com aquest, pot ajudar molt. Ara, més que mai, és important estar motivats i amb ganes d’esforçar-nos al màxim. El “Jo puc amb tot” només funciona si t’esforces, si ets constant, si estàs disposat a fer renúncies. Els megapoders no existeixen i no sempre pots comptar amb la sort, però sí que pots confiar en allò que depèn de tu. I la clau és l’esforç, la constància, caure i aixecar-te per tornar-ho a intentar.
Els vídeos d’entrenament han triomfat durant el confinament, i no només els seus. A què ho atribueix?
Les persones necessiten sentir-se actives. El fet d’haver-nos de quedar a casa fa que passem la major part del dia asseguts teletreballant o al sofà, i la gent està sent més conscient que ha de fer coses per moure’s.
Té la sensació que aquesta dinàmica de ganes de fer esport continuarà o bé s’acabaran recuperant les velles rutines?
Molta gent m’escriu dient que ja no tornarà al seu gimnàs i que s’entrenarà amb mi, a casa. Realment no es pot saber. Jo encantada que s’entrenin amb mi, haver descobert els meus vídeos els donarà un ventall més ampli de possibilitats per entrenar-se de manera gratuïta i còmoda, i sabran que a casa també és possible entrenar-se.
Creu que això servirà perquè persones que no creien que es pogués fer esport davant del televisor opinin diferent?
Totalment. Existia el mite, una mica imposat, que només es poden aconseguir resultats en un gimnàs. Però a casa, si es fa esport de manera constant, també es poden aconseguir moltes coses. I sense necessitat de material.
Els seus vídeos arriben a molta gent, és una ‘influencer’?
No m’agrada l’etiqueta influencer. Prefereixo dir que soc creadora de contingut, perquè al capdavall creo contingut a les xarxes. Sense etiquetes, soc la Patry Jordán.
Sent que té més responsabilitat perquè hi ha tanta gent seguint-la?
Segueixo sentint la mateixa responsabilitat que quan tenia 10.000 seguidors. T’adones que arribes a moltes persones i, per això, necessites mesurar molt bé les paraules i donar missatges que no provoquin malentesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA