Societat

Albiol recuperarà la unitat antidisturbis de la Guàrdia Urbana

L’alcalde de Badalona es mostra prudent en el pas de la ciutat a la fase 1 de desconfinament

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que recuperarà els agents antidisturbis de la Guàrdia Urbana, l’anteriorment anomenada Unitat Omega i dissolta pel govern de Dolors Sabater el 2015. Albiol creu que és “necessari” recuperar l’esperit d’aquella unitat per resoldre els problemes “seriosos” d’inseguretat que hi ha a algunes zones de la ciutat. En una entrevista a Catalunya Radio, preguntat per la baralla multitudinària que hi ha hagut aquesta nit, l’alcalde ha remarcat que vol “acabar” amb aquestes situacions i per això vol revisar l’estructura de la policia. Pel que fa a la crisi sanitària i al desconfinament, Albiol s’ha mostrat prudent a l’hora de canviar de fase: “les coses s’han de fer bé, encara que sigui lent”.

Xavier Garcia Albiol ha assegurat que hi ha zones de Badalona on els veïns “tenen por”. “I Això s’ha d’acabar”, ha sentenciat. Per aquest motiu, ha dit, preveu fer diverses “accions” al si de la Guàrdia Urbana de la ciutat “per implementar mesures que puguin ajudar els veïns a recuperar certa normalitat en un temps breu”.

En aquest sentit, el recent investit alcalde de Badalona ha avançat que recuperarà la “filosofia” de l’antiga Unitat Omega. “No sé la fórmula ni exactament quin nom li posarem”, ha apuntat, tot remarcant que crearà de nou la unitat antiavalots amb un format “actualitzat”.

En relació a la crisi de la covid-19, Garcia Albiol ha afirmat que no té “pressa” per avançar en el desconfinament de la ciutat, encara situada a la fase 0, dins la regió sanitària Metropolitana Nord. “Vull conèixer bé quin és l’escenari de Badalona i no vull córrer massa”, ha afegit.

Posteriorment, en declaracions a Rac1, ha considerat que és una “imprudència” que el passeig marítim de la ciutat estigui ple de gent cada vespre i ha carregat contra la gestió policial que s’ha fet de la situació: “No entenc com no hi ha hagut cap cotxe de la Guàrdia Urbana impedint-ho”.

D’altra banda, pel que fa a la seva trajectòria a la política municipal, Garcia Albiol ha anunciat que la seva “intenció” és presentar-se com a candidat per últim cop a les eleccions del 2023, amb l’objectiu d’enllestir els projectes que comenci aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT