Societat

CONSOL CANTENYS

ALCALDESSA DE VILAFANT

“L’emergència social, prioritària”

VIGILÀNCIA.

“Se’ns fa complicat fer respectar horaris i distanciament social: no tenim com controlar-ho”

“Els ajuntaments hem de ser pol de reactivació cultural”

Com Figueres
La continuïtat de la trama urbana amb Figueres fa que Vilafant s’hagi hagut de comportar com una ciutat gran. L’alcaldessa, Consol Cantenys, considera que els ajuntaments han de ser un pol de reactivació de les activitats socials i culturals; li preocupa el relaxament, sobretot entre els joves, i apel·la al sentit comú.
Com ho porten a Vilafant?
Com que estem al costat de Figueres, hem aplicat les mesures previstes per a ciutats de més de 5.000 habitants. Quant als horaris, en la qüestió del desconfinament progressiu, sabem que és fàcil que la gent surti del seu municipi. Se’ns està fent força complicat fer que es respectin horaris i distanciament social, perquè no tenim com controlar-ho.
Els serveis bàsics…
Des de la tercera setmana de confinament estem fent torns de treball, alternant els que fan teletreball i els presencials. Ho alternem perquè si hi hagués un contagi ens quedés la meitat de la plantilla per oferir els serveis bàsics.
Com preparen el canvi de fase?
Estem adequant instal·lacions per si passem de fase i si s’ha d’obrir l’atenció al públic. Quan això es doni haurem d’estar a punt amb les mesures de prevenció sanitàries al dia.
Vilafant té molt d’habitatge unifamiliar. Ha facilitat això el confinament?
Ens ha ajudat, no es pot comparar això amb passar-ho en un pis de 50 metres quadrats. Tenir una mica de sortida fa que s’aguanti millor el confinament, tot i que la gent gran i els nens són els que més ho pateixen. És veritat que, un cop s’ha pogut sortir, ha aparegut més gent que mai fent esport. Tots tenim ganes de tornar a fer vida normal.
El relaxament preocupa?
Hem notat que la gent jove es relaxa una mica. Entre la Guàrdia Urbana i Protecció Civil els advertim, els recordem que no es facin concentracions, que no es facin trobades, i que portin la mascareta. Però ens costa. És qüestió d’insistir.
Les xarxes de voluntaris han fet una feina molt important.
A Vilafant ho ha gestionat Protecció Civil, que estan formats per a això. Molta gent va a comprar per a veïns, fa atenció telefònica a gent que està sola a casa i no pot sortir.
Quina serà la gran tasca de l’Ajuntament d’ara en endavant?
La màxima prioritat per als ajuntaments serà tot allò derivat de l’emergència social. Hi ha molta gent amb ERTO i amb situacions molt complicades, molts autònoms amb dificultats i molts petits locals que hauran d’adaptar els seus negocis.
Han hagut de suspendre la Fira del Conill, la festa de la gent gran…
Treballem per mantenir la festa major del setembre. Les administracions hem de reactivar qualsevol activitat artística de lleure o cultural perquè, si no ho fem nosaltres, no sé qui ho farà. Ens caldrà un sobrefinançament que caldrà que tingui ajuda d’altres administracions. Hem de ser un pol de reactivació de les activitats socials i culturals que hi pugui haver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona