Societat

Barcelona obre les platges per fer esport individual o passejar a la franja de 20 h a 23 h i permet l’estada als parcs

El consistori vol que els municipis metropolitans permetin a la vegada el bany (fase 2) per evitar “efectes crida”

Es reprèn el control i la sanció a les zones d’estacionament verdes i blaves

L’Ajuntament de Barcelona obre les platges a partir d’aquest dilluns perquè s’hi pugui passejar o fer esport individual, com córrer o natació, en la franja de 20 h a 23 h, l’única que quedava per habilitar. L’objectiu és “esponjar” la franja del matí, de 6 h a 10 h, que és la que acumula major afluència, amb puntes de fins al 16% en platges com la de la Barceloneta o el Bogatell, ha indicat el regidor Eloi Badia, que ha recordat que continua sense poder-se practicar esport de manera col·lectiva, fer un bany recreatiu o prendre el sol. Una altra de les novetats que s’aplica a partir d’aquest dilluns és que es permet l’estada als parcs i jardins i, per tant, es “normalitza” poder “asseure’s en un banc”, ha explicat Badia en roda de premsa.

Area blava i verda

Aquest dilluns també es reprèn el control i la sanció de l’estacionament a les àrees de zona verda i blanca. De fet, entren en vigor les noves tarifes ambientals d’Àrea, que tenen en compte les etiquetes ambientals a l’hora de determinar el preu de l’estacionament a la via pública. Els vehicles de 0 emissions podran estacionar de manera gratuïta a l’Àrea Blava pel temps màxim estipulat.L’Àrea Blava es regularà també en la franja del migdia, de 14.00 a 16.00 hores. A més, es penalitzarà la mala utilització del servei, i es revisarà l’import de cancel·lació de denúncia, que passa de 7 a 9 euros.

El bany

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha assenyalat que estan parlant amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat perquè quan es permeti el bany recreatiu, a partir de la fase 2, totes les platges metropolitanes obrin a la vegada per així evitar “efectes crida”. “Seria molt interessant que quan arribi la fase 2 tothom anés a la platja que té més a prop. Per a nosaltres, poder fer el pas a la vegada seia molt necessari”, ha afirmat Badia en roda de premsa aquest dilluns.

Sobre com s’organitzarà el bany recreatiu, Badia ha avançat que estan habilitant els mecanismes de contractació per garantir els aforaments però ha preferit no donar-ne més detalls per no “introduir confusió” i s’ha centrat en les novetats coincidint amb l’entrada de Barcelona a la fase 1 de la desescalada, aquest dilluns.

A mesura que es van aixecant algunes restriccions del confinament per la pandèmia del coronavirus, el regidor demana “responsabilitat col·lectiva” a la ciutadania a l’hora de respectar les franges i els usos permesos a l’espai públic i no avançar-se a nivell individual. “Les persones que no compleixen les normatives dificulten que entre tots puguem fer un pas endavant”, ha advertit.

Platges

A partir d’aquest dilluns, a les platges de la ciutat, de 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h, les persones que tinguin entre 14 i 70 anys poden passejar-hi i fer esport individual, tant a la sorra com a l’aigua. Les zones esportives a l’aire lliure continuen tancades i encara no hi ha socorristes.

De 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h, és la franja de passeig per a les persones majors de 70 anys i de 12 h a 19 h, hi poden passejar infants acompanyats d’adults. Les zones de jocs infantils continuen tancades i no se’n permet l’ús.

Durant el cap de setmana, l’afluència de persones a les platges ha estat més intensa en la franja de 6 h a 10 h. Les platges de Barcelona tenen una superfície útil de 239.000 metres quadrats i de mitjana l’ocupació ha estat del 7%. En alguns punts de la platja de la Barceloneta, Bogatell i Icària s’ha registrat una ocupació d’entre el 10 i el 16% en aquesta franja horària. El consistori espera que la distribució dels usuaris sigui “millor” amb l’ampliació al vespre de l’horari per fer esport i passejar a la platja.

A partir d’aquest dilluns també poden començar a obrir progressivament les guinguetes, amb un màxim de 30 taules. S’habilitaran tarimes i passeres perquè es puguin distribuir amb les mesures de distanciament establertes. En aquests espais addicionals, es permetrà la instal·lació de para-sols.

La temporada, prevista fins al 30 de novembre, permetrà a aquelles guinguetes que no vulguin obrir fins a aquesta data poder tancar el 30 de setembre o el 31 d’octubre amb el retorn corresponent del 100% de les taxes fins al 30 de novembre.

Parcs i jardins

A partir d’aquest dilluns es permet l’estada als parcs i jardins amb les mesures establertes per a la fase 1: franges horàries, un màxim de deu persones mantenint una distància de seguretat de 2 metres i ús de mascareta.

“Pot sonar estrany, però fins ara no podíem parar en un banc o asseure’ns a la gespa. La idea és molt senzilla. En el mateix moment que podem fer un punt de trobada entre deu persones en una terrassa, per exemple, mantenint les distàncies de seguretat, aquest element també es pot fer en un parc”, ha assenyalat Badia. Tots els parcs i jardins de la ciutat estan oberts des del 20 de maig. 22 han avançat l’obertura a les 8 del matí per facilitar la pràctica esportiva i el passeig.

Cementiris

Una altra mesura que s’aplica a partir d’aquest dilluns, i que ja s’ha explicat, és la reobertura dels cementiris de la ciutat per visitar els difunts. Es recomana dirigir-se directament a la sepultura familiar i mantenir les distàncies de seguretat amb les altres persones.

D’altra banda, es reprenen al 100% els serveis de neteja i recollida de residus a partir d’aquest dilluns. Els punts verds recuperen l’activitat en horari de tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona