Societat

ESMERALDA

VIU A ARENYS DE MAR

“Amb el que ens donen els frares en tenim per dinar i per sopar”

Cada dia s’acosta a la porta del convent dels frares caputxins d’Arenys de Mar per menjar. “Amb el que em donen en tinc per dinar i per sopar”, explica aquesta jove, que amb el seu company i el gos viuen en una casa ocupada al centre del poble. Fa un any que és usuària del servei que la comunitat religiosa ofereix als més pobres i no ha deixat de venir cap dia durant la crisi del coronavirus. “Ara no ens podem quedar a menjar a dins ni fer el cafè, per mantenir distàncies”, lamenta abans d’agafar la bossa que li dona fra Enric, que durant el confinament ha vist cares noves a la cua i moltes de gent jove. Cada dia serveixen uns 40 àpats per a tothom que s’hi acosta. La comunitat, que viu de l’almoina i va suspendre les misses, ha rebut les donacions de veïns per poder continuar servint menjars.

“Estava a les acaballes i ara confio que me’n sortiré”

e.f

Viu a Barcelona des que va marxar de Colòmbia fa cinc anys. Té 38 anys, amb permís de residència i treball, va tenir feina al sector del taxi fins que al febrer es va quedar a l’atur amb la baixada de la feina per la suspensió del Mobile, un dels primers símptomes de l’impacte econòmic de la pandèmia. “Sense turisme ni fires no calen tants taxis”, explica resignat en Ricardo un cop va passar a engreixar les llistes de l’atur. El problema, però, és que sense ingressos i amb pocs estalvis no ha cobrat res de l’atur. “Estava a les acaballes, sense ingressos, però confio que me’n sortiré. Espero que aquesta sigui la primera i l’última vegada”, diu convençut mentre espera a les instal·lacions de la Creu Roja per carregar el menjar per passar unes setmanes. Té esperances de tornar a portar el taxi ben aviat. “Quan tornin els turistes”, diu, però mentre això no passa ja ha provat de fer el seu primer trajecte com a ridder. “No està ben pagat però són distàncies curtes que puc fer amb la bicicleta”, assegura. “De feinetes n’hi ha, només s’han de buscar”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona