Societat

La PAH exigeix davant dels jutjats que se s’aturin tots els desnonaments de forma indefinida

La plataforma protesta contra la represa dels procediments judicials aturats que no estan emparats per la moratòria

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) exigeix mantenir la moratòria dels desnonaments feta arran de l’estat d’alarma i estendre-la a tots els procediments, no només als casos en què s’acrediti una vulnerabilitat causada per la covid-19. Desenes de persones s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia per manifestar-se en contra de la possibilitat que des d’aquest dijous es reprenguin els desnonaments que en realitat estaven parats per la suspensió dels terminis processals i que no es troben emparats per la moratòria. “És molt important que els desnonaments no continuïn, que la moratòria s’estengui indefinidament”, ha assegurat la portaveu de la PAH Barcelona, Lucia Delgado.

Segons Delgado, “no té sentit” que hi hagi desnonaments sense reallotjaments dignes i el que s’està fent amb la reactivació dels procediments és “deixar les famílies més vulnerables i més precàries al carrer i sense alternativa habitacional”.

En declaracions als mitjans, Delgado ha recordat que abans de l’estat d’alarma hi havia a Catalunya uns 45 desnonaments diaris, que ara estan acumulats i que a partir d’aquest dijous es poden reprendre. “La moratòria no soluciona el problema d’arrel, que és que les famílies tinguin un lloguer social, però és important mantenir-la perquè no es vulneri el dret a l’habitatge i a una salut digna”, ha afegit.

Des de la PAH preveuen una “allau” de desnonaments i alerten d’una “corba molt important” de casos. “És una vergonya”, ha conclòs la portaveu.

Josep Babot, integrant de la plataforma a Barcelona, ha explicat que des de mitjans de març i coincidint amb l’estat d’alarma hi ha hagut una suspensió dels terminis processals -que es reactiven aquest dijous- i la justícia ha funcionat amb uns serveis mínims.

“A partir d’avui, tots aquells que tenien el desnonament decretat abans de l’estat d’alarma però pels dies següents, poden rebre la comissió judicial en els propers dies sense cap avís”, ha advertit.

D’altra banda, ha comentat Babot, la suspensió dels desnonaments feta per l’Estat és “molt limitada” perquè només accepta casos de lloguer i no ocupacions o execucions hipotecàries. A més, ha destacat, cal acreditar que la família ha patit una baixada d’ingressos arran de la covid-19, perquè ha tingut una baixada en els ingressos per culpa de la crisi.

Per això, assegura, hi ha gent que no està protegida per la moratòria i podran ser expulsades encara que visquin en una situació precària. “Les decisions polítiques han de ser més valentes”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT