Societat

El metro obrirà fins a les 2 de la matinada per la revetlla

També ho faran les línies urbanes de FGC i el Tram

Els trens no s’aturaran a Castelldefels platja

L’1 de juliol es recuperarà el servei de trens d’alta velocitat a França

El transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona es prepara per donar servei a una revetlla de Sant Joan atípica amb totes les platges tancades. Serà el primer cop des de l’inici de l’estat d’alarma que el servei al metro, les línies urbanes de FCG i el Trambaix i el Trambesòs allarguen el servei més enllà de la mitjanit. En tots els casos estaran operatius fins a les dues de la matinada del dia 24. Més enllà de l’ampliació d’horaris, no es vol reforçar la mobilitat intermunicipal nocturna per evitar un efecte crida cap a municipis costaners. La resta de serveis de FGC mantindran els horaris habituals d’acabament de servei d’un dia feiner igual que les línies de rodalies de Renfe. Tot i això, passades les 21 h els trens de l’R2 no faran parada al baixador Platja de Castelldefels perquè així ho ha demanat l’Ajuntament de Castelldefels per evitar el desplaçament massiu de persones cap a la zona de platja del municipi, un moviment que era habitual en les revetlles de Sant Joan. Les línies de Nitbus de l’AMB oferiran el 100% del servei, a excepció de les línies N10, N18 i N26, que continuaran sense circular, com les darreres setmanes. Els busos nocturns de la Generalitat mantindran l’oferta global actual del 55%.

Més alta velocitat

El servei de trens d’alta velocitat cap a l’Estat francès es reprendrà l’1 de juliol. Renfe i SNCF han anunciat que hi haurà un tren diari per sentit entre Barcelona i París i un altre servei diari d’anada i tornada entre Barcelona i Marsella. A més, a partir de dilluns Renfe doblarà l’oferta de TAV entre Barcelona i Madrid, que serà de 18 trens diaris amb un total de 6.300 places. L’oferta de freqüències i trens s’anirà ampliant, en funció de l’evolució de la demanda i l’ocupació dels trens, fins a recuperar els nivells previs a la crisi.

LA XIFRA

4
serveis diaris
de trens d’alta velocitat entre Barcelona i França hi haurà a partir de l’1 de juliol.

L’èxode encara no ha començat

L’entrada ahir de la regió metropolitana de Barcelona en la fase 3 del desconfinament va possibilitar el moviment de vehicles per tot el territori català. Tot i això, el nombre de vehicles d’entrada i sortida als accessos metropolitans va ser equilibrat, el que vol dir que encara no s’havia produït l’èxode de barcelonins, que s’espera a partir d’avui. Ahir a les 18.30 h havien circulat de sortida de l’àrea de Barcelona 307.037 vehicles, 13.676 més que dijous passat, mentre que d’entrada en van ser 308.116, 9.404 més que el mateix dia de la setmana passada. En termes globals, la recuperació del trànsit es va enfilant cap a xifres semblants a les d’abans de l’estat d’alarma i se situa ja en un 86%. Pel que fa altres vies, fins a les 12 de migdia havien passat pel túnel del Cadí un 37,8% més de vehicles que la setmana passada i la xifra respecte a un dia normal anterior a la pandèmia era d’un 72,8%. A l’A-2 a Jorba, la recuperació del trànsit era més gradual i mostrava només un increment d’un 5,6% respecte a la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró