Societat

Bargalló planteja aules com a grups estables d’alumnes

Serien grups d’entre 15 i 22 alumnes que no haurien de mantenir distàncies

L’objectiu és garantir la traçabilitat

Les aules del curs vinent podrien ser grups aïllats i estables d’entre 15 i 22 alumnes. Així ho va apuntar ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que va aclarir que és una qüestió que s’ha de parlar amb el Consell Escolar i els sindicats. Es tractaria d’una proposta similar a la que ha plantejat el Ministeri d’Educació, uns grups tancats en què els alumnes puguin interactuar sense necessitat de mantenir distàncies ni dur mascareta, però que no es poden barrejar amb d’altres. D’aquesta manera es pot assegurar la traçabilitat i detectar l’origen d’un possible brot de coronavirus, i salvar la dificultat que suposa que els més petits respectin les distàncies.

Bargalló no va concretar el nombre de docents que caldrà, perquè encara s’estan analitzant les necessitats amb les escoles i perquè “forma part de la negociació” amb els sindicats. Sí que va dir que les noves contractacions serviran per donar una atenció educativa “més especialitzada, més concreta i més competencial”, i s’haurien de poder pagar amb els 300 milions aproximadament que tocarien a Catalunya dels 2.000 que l’Estat transferirà a les autonomies per a educació.

LA FRASE

Contractarem aquell personal que l’anàlisi del centre per centre indiqui que és necessari
Josep Bargalló
Conseller d’educació

Barcelona reobre els parcs infantils

Després de tres mesos tancats i precintats, i d’acord al que marca el decret que assenyala l’etapa de represa, les brigades municipals van obrir ahir els parcs infantils de Barcelona i, com a moltes altres ciutats, els nens van tornar a gaudir de les àrees de joc.

El cap del departament de les àrees de joc infantil de Barcelona, Toni Navarro, va explicar que per garantir les mesures de protecció es col·locaran cartells amb pictogrames amb les recomanacions per gaudir de l’espai de joc, entre les quals hi ha mantenir les distàncies o rentar-se les mans abans i després de fer-ne ús.

Segons Navarro, després de tant de temps tancats, el primer que cal fer és “la certificació del compliment de les mesures de seguretat”. A Barcelona hi ha un total de 888 àrees de joc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona