Societat

“Aquest cap de setmana, sí!”

Molts segons residents retornen, ja sense por de sancions, a cases, apartaments i propietats a la Costa Brava

El tràfec s’esglaona, amb alguns consistoris a mig preparar encara

Després de catorze caps de setmana de vet –el primer, a mitges, i la Setmana Santa i els ponts del Treball i la Segona Pasqua entremig–, la fi de les restriccions de mobilitat per l’estat d’alarma i la nova etapa de represa han afavorit que milers de segons residents de l’àrea metropolitana de Barcelona hagin pogut retornar, aquest cap de setmana, a les seves propietats de la Costa Brava. Entre els municipis del litoral, tot i desitjar el retorn d’una certa o nova normalitat per salvar llocs de treball, l’aixecament de restriccions ha agafat diversos consistoris sense el conjunt de mesures o informadors a peu de platja, ja que havien previst incorporar-los a partir de la setmana vinent.

Era el cas de Palafrugell, on l’alcalde, Josep Piferrer, tot admetent en declaracions a l’agència ACN que la represa havia estat un “maldecap afegit”, s’encomanava a una autoresponsabilitat que, ahir, amb una afluència moderada, va funcionar.

La tònica es repetia en altres platges freqüentades pels segons residents: a la Fosca de Palamós, i a Sant Pol-s’Agaró, compartida entre Sant Feliu i Castell-Platja d’Aro. A la platja Gran de Platja d’Aro, en canvi, sobrava espai i era factible aparcar pels entorns del Ridaura. En l’hora punta del migdia, l’estampa tendia al que seria habitual a inicis d’estiu. Però, malgrat la presència d’algun grup concorregut, la majoria va saber trobar el seu forat respectant la distància amb les tovalloles alienes. A Blanes, sí que van estrenar servei de socorrisme i informadors.

El seny per mantenir a ratlla la demanda topa amb la necessitat que retorni l’ambient de temporada alta a comerços, bars i allotjaments turístics. Molts hotels encara són tancats i planegen obrir entre aquesta setmana i inici de juliol. I entre els segons residents també ha predominat l’ànim de represa de contacte amb la propietat clausurada tres mesos. “Aquest cap de setmana, sí!”, pensaven molts, també gironins que fins ara havien topat amb els dies rúfols i plujosos. Però cal posar a punt els habitatges, fer-hi neteja i emplenar frigorífics. El primer dissabte de platja, per molts, van faltar hores de tovallola. I en van continuar sobrant de mascaretes als súpers, on, tot i la xafogor, els empleats respiraven sabent que, de moment, sembla que se’ls gira feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona