Societat

Rècord de tranquil·litat

La revetlla es va celebrar sense incidents

El trànsit de sortida de l’àrea de Barcelona va quedar un 32% per sota del previst

Hi va haver tres denúncies per agressions sexuals i una d’homòfoba

La revetlla de Sant Joan més tranquil·la dels últims anys. Així va ser la primera celebració popular de la represa després de l’aixecament de l’estat d’alarma. La prudència va ser la nota dominant, els dispositius d’emergències no van tenir tanta feina com en anys anteriors i la mobilitat de vehicles va quedar molt per sota de les previsions inicials. Tot i les xifres positives, el conseller d’Interior, Miquel Buch, lamentava ahir les tres denúncies registrades per violència sexual, una de les quals a Cambrils en el transcurs d’una festa privada celebrada en un domicili d’aquesta localitat. L’agressor, que coneixia la víctima, va ser detingut ahir al matí. També es va registrar una agressió de caràcter homòfob, en aquest cas a Sant Adrià de Besòs, durant la nit de la revetlla. Dos individus van atacar per l’esquena una parella de nois que estaven asseguts en un banc i que van haver de ser atesos, un per l’impacte d’una ampolla i l’altre, per lesions. Posteriorment van ser donats d’alta. Al llarg de la nit hi va haver 37 actuacions dels Mossos per violència de gènere i 16 actuacions per violència domèstica. En el dispositiu policial de la revetlla es van detenir un total de 8 persones, un 38% menys respecte a l’any passat. Pel que fa a altres detencions no relacionades amb la revetlla, n’hi va haver un 52% menys que el 2019.

La mobilitat durant la revetlla no va provocar cap accident amb víctimes mortals. N’hi va haver 15, que van deixar un balanç de 7 ferits lleus i 1 de greu. Entre les 15 h de dimarts i la mateixa hora d’ahir van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona, 340.000 vehicles, un 32% menys dels previstos. A les carreteres, els Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit van muntar 43 punts de control d’alcoholèmia i drogues. Entre les 22 h de dimarts i les 10 h d’ahir es van efectuar un total de 1.099 proves d’alcoholèmia, de les quals 60 van resultar positives i es van fer 19 tests de drogues, dels quals 7 van donar positiu. Es tracta d’unes xifres inferiors a les de l’any passat atribuïbles en part a la baixada de la mobilitat.

Menys incendis

Els Bombers de la Generalitat van treballar en 709 serveis al llarg de la nit, un 39,7% menys que en la revetlla de l’any passat. D’aquests, 445 es van fer a partir de la mitjanit. La majoria, 401, van ser per extingir incendis en mobiliari urbà, vehicles i habitatges. De focs de vegetació se’n van atendre 194. L’àrea metropolitana de Barcelona va concentrar la major part de les sortides dels bombers. Pel que fa a l’assistència sanitària, 142 persones van ser ateses en hospitals i centres d’urgència d’atenció primària (CUAP) a tot Catalunya, el que significa un descens d’un 42% de les atencions sanitàries respecte a l’any anterior. La majoria ho van ser per cremades, lesions o amputacions i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards. Es van registrar 11 atencions per cremades greus, 62 per cremades lleus, 11 de greus, 35 traumatismes i/o amputacions i 34 lesions oculars. No hi ha constància que cap dels cremats ho fos per l’ús del gel hidroalcohòlic mentre manipulava pirotècnia. Entre tots els casos atesos, la meitat van ser de menors d’edat; 39 menors d’11 anys i 32 menors d’entre 11 i 17 anys. De les 142 persones ateses, 105 ho van ser en centres de les comarques de Barcelona. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 208 persones per patologies relacionades amb la revetlla, cosa que significa un descens d’un 22% de les atencions sanitàries respecte a l’any anterior; 120 de les quals per intoxicacions, 58 per agressions, 19 per accidents de trànsit, 11 per cremades. El telèfon d’emergències 112 de Catalunya va atendre durant la revetlla 4.116 trucades, que van generar 2.603 expedients, majoritàriament de l’àmbit metropolità. Aquest any el servei va rebre un 3,1% més de trucades que en la revetlla del 2019, que es va tancar amb un total de 3.932 trucades. Pel que fa al 061 /Salut Respon, va rebre 2.567 trucades entre les 20 h del 23 de juny i les 7 h del 24, causades per 2.078 incidents diferents, gairebé un 10% per temes relacionats amb la revetlla de Sant Joan. D’aquests, 956 s’han resolt telefònicament i en els 1.122 casos restants ha estat necessària l’activació d’un metge a domicili o una ambulància del SEM.

LES XIFRES

340.000
vehicles
van sortir de l’àrea de Barcelona entre les 15 h de dimarts i les 15 h d’ahir, un 32% menys dels previstos.
11
ferits greus
i 62 de lleus per cremades es van atendre, no es té constància d’accidents per l’ús de gel hidroalcohòlic.

Menys incidents a Barcelona

La revetlla a Barcelona va registrar un 40% menys d’incidents que l’any passat. El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, va qualificar de “plenament encertada” la decisió de tancar les platges durant el balanç de la revetlla que va fer ahir. Batlle va admetre que els preocupaven “les ganes de festa” dels barcelonins després del període de confinament, però va assegurar que en general la ciutadania ha tingut un “comportament exemplar” en una revetlla que va qualificar d’“absolutament modèlica” amb celebracions familiars i de proximitat, sense gaires desplaçaments. Durant la nit de revetlla no hi va haver cap accident de trànsit als carrers de la ciutat i es van registrar tres positius d’alcoholèmia de tipus penal i 26 de tipus administratiu.

Pel que fa a les emergències mèdiques, hi va haver una disminució de més d’un 20% respecte a l’any passat, sense cap cas greu i només un ferit per cremades lleus. En el dispositiu de revetlla van participar 503 agents de la Guàrdia Urbana, 180 dels Mossos d’Esquadra i 129 dels bombers municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona