Societat

Veuen un “risc excessiu” que hi hagi fires a Blanes

L’associació d’hostaleria i la de botiguers de Blanes centre afirmen que el perill de contagi no compensa el guany econòmic

L’Ajuntament ha d’avalar el pla d’emergència dels firaires

L’Associació d’Hostaleria de Blanes i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) troben inadequat que hi hagi atraccions i fires per la festa major local, que comença divendres. El president de l’ABBC, Lluís Pascual, assenyala que és un “risc excessiu” que hi hagi aquest tipus de fires perquè augmenta –diu– la probabilitat de contagis. De moment, les 84 instal·lacions –entre fires i atraccions– funcionaran des de divendres i fins al 9 d’agost.

L’ABBC i l’associació d’hostaleria, que aplega hotels, càmpings i bars i restaurants, van fer arribar la setmana passada una carta a l’Ajuntament. Hi exposen el temor que “un possible rebrot de la pandèmia a Blanes seria lamentable per a la seguretat de la població”. El president de l’associació d’hostaleria, Enric Portas, admet que per la festa treballen i fan més caixa, però que “el més important són les persones”, diu.

L’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, defensa la decisió, després que se suspengués el concurs internacional de focs, que havia de tenir lloc aquesta setmana, des de demà i fins diumenge. L’alcalde, Àngel Canosa (ERC), comparteix el neguit dels blanencs per la situació. Explica que han decidit fer la fira “sempre que es donin les condicions sanitàries”.

Aforament limitat

Per Canosa, les fires no són “convencionals” ja que hi haurà un pla d’emergència que inclou un recinte definit, amb aforament limitat, l’ús de mascaretes i la desinfecció de l’atracció després de cada volta, entre altres aspectes. Canosa diu que el pla dels firaires haurà de ser avalat per Protecció Civil i la Policia Local. “Amb la primera denúncia es desmuntaran les fires”, assegura.

LA FRASE

Ni l’oci ni la recaptació de l’Ajuntament compensen el risc en salut [de les fires]
Lluís Pascual
PRESIDENT DE L’ABBC

Homenatge a les víctimes de Covid al pregó

A banda de les fires i les atraccions, els actes festius a Blanes s’allargaran tres dies (de divendres a diumenge, festivitat de Santa Anna). Hi haurà sis escenaris arreu del poble: al passeig de Mar, a tocar de la plaça Catalunya, la Plantera, Can Borell, Ca la Guidó, Mas Enlaire i Mas Borinot. Divendres al vespre (a 2/4 de 8) hi haurà un pregó homenatge a les vint víctimes de la Covid que van morir a l’Hospital Comarcal de Blanes. Es farà una salva de vint trons en record al concurs, suspès aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona