Societat

Suspenen la festa major de Blanes i Lloret

Just abans de l’inici, els dos ajuntaments posen el fre per temor a rebrots i prevenció

Els ajuntaments de Blanes i Lloret de Mar han decidit suspendre la festa major just abans que comencessin els actes. A Blanes ho van decidir ahir a la tarda, el dia de l’inici previst de muntatge de les fires i les atraccions a prop del pavelló vell. A Lloret, ho van fer diumenge a la nit després d’una reunió d’urgència de l’equip de govern, de Junts, ERC i quatre edils no adscrits.

A Blanes havien sorgit veus crítiques amb l’obertura de les fires des de divendres fins al 9 d’agost, com ara les de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre i l’Associació d’Hostaleria. Ahir, atesos els brots de Covid-19 a l’àrea metropolitana de Barcelona i a Figueres i Vilafant (Alt Empordà), l’Ajuntament va suspendre les atraccions i els actes festius, previstos de divendres a diumenge.

La decisió de mantenir les fires i les atraccions a tocar del vell camp de futbol dels Pins fins ahir a la tarda desagradava els partits de l’oposició, com ara el PSC, que havia demanat que se suspenguessin per raons de prevenció i havia criticat que els gestors municipals ho haguessin decidit sense tenir en compte l’oposició.

Un recinte “segur”

Al final, l’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, creu que “atesa la situació actual, és millor evitar aglomeracions”, explica el regidor de Turisme, Jordi Urgell, dels comuns. Urgell va agrair l’esforç dels firaires per dotar-se d’un pla d’emergència i preparar tots els detalls per tenir un recinte firal “segur”. “Ens sap molt greu, però és millor així.” Ja no hi haurà el pregó de divendres ni actes als barris. L’alcalde, Àngel Canosa (ERC), va justificar la decisió “per raons sanitàries”. A Blanes, ja s’havia suspès la 50a edició del Concurs Internacional de Focs de la Costa Brava.

A Lloret també havien cancel·lat el correfoc i el castell de focs, entre altres actes, i diumenge van suspendre tota la festa, que havia de començar demà i que vivia el punt àlgid amb la peregrinació fins a Santa Cristina, patrona local (divendres). “La situació actual desaconsella mantenir la celebració d’activitats amb participació popular [...] com a mesura de prudència i prevenció”, afirma el consistori en un comunicat. Inicialment, amb mesures de seguretat, l’equip de govern havia autoritzat algun acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS