Societat

Procicat territorials per compartir dades de la Covid-19

Torra avança als alcaldes de la Noguera que crearà consells arreu

Tres nivells de restriccions a Lleida

El govern crearà consells assessors del Procicat arreu del país, amb la voluntat que “la informació sigui molt més compartida” amb les administracions locals i que tothom tingui accés a les dades i sigui conscient de l’evolució de la pandèmia”. El president, Quim Torra, els ho va avançar als alcaldes de la Noguera, en una reunió ahir en què els batlles van reclamar que, si s’havien de dur a terme confinaments, fossin “com més individualitzats millor”, perquè les mesures aplicades des d’ahir afecten tota la comarca, la més extensa de Catalunya, precisament. Torra els va traslladar la necessitat “d’estar tots alineats” i els ha posat el govern a la seva disposició “per a tot el que calgui”. Segons el president, cal “remar junts per sortir-ne”, d’aquest “trajecte”.

Les comarques de Lleida ja tenen tres nivells de restriccions, tal com es va posar de manifest en la reunió del mateix Torra amb els alcaldes del Segrià. Lleida i els sis municipis del Baix Segre, on es recomana no sortir de casa, van poder ahir reobrir les piscines, ja que el Procicat ho va permetre per la millora de les dades. La resta de la demarcació no té cap restricció. Pel que fa a l’Alt Empordà, el govern de Figueres va voler donar ahir un missatge de tranquil·litat. L’alcaldessa, Agnès Lladó, va indicar ahir que la situació des del punt de vista assistencial està controlada. “No volem crear alarmisme”, deia. A l’hospital de Figueres –d’abast comarcal– hi ha cinc ingressats “amb una situació lleu”. Lladó defensa que les mesures s’han pres amb marge: “Van arribar a temps.”

LA XIFRA

19
malalts de Covid-19 estan ingressats a les UCI de les Terres de Lleida, menys que el cap de setmana.

Ajuts de la Fundació La Caixa

La Fundació La Caixa ha premiat tres projectes de ciència ciutadana que contribueixen a millorar la gestió de la pandèmia en l’àmbit local. Un total de 189 projectes de l’Estat espanyol i Portugal s’havien presentat al Coronavirus Community Lab, una iniciativa d’EduCaixa i IrsiCaixa per rebre propostes de canvi que milloren la salut integral de la seva comunitat. Els tres equips guanyadors són una classe d’estudiants d’ESO del Centre Escolar San Francisco de Barcelona, cinc estudiants de batxillerat del col·legi Los Tilos de Madrid i un grup de cinc arquitectes de Madrid i Burgos. Cada guanyador facilita que dues famílies en risc d’exclusió de la seva localitat rebin un equip d’eines TIC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA