Societat

LA CRÒNICA

El cinquè poder a la mà

“Els territoris els fan ara les persones, la xarxa”, va dir Puigneró pel que fa a la concepció dels estats del segle XXI

No és la presentació del llibre “d’un candidat, sinó un llibre en què parlo d’un projecte de país: si la industrialització va ser important per a Catalunya, la digitalització serà determinant”. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del govern, Jordi Puigneró, va respondre així a la pregunta del director d’ El Punt Avui , Xevi Xirgo, sobre si estàvem davant d’un futur presidenciable de Junts per a les pròximes eleccions. El conseller Jordi Puigneró va presentar El 5è poder. La república digital a les teves mans (La Campana, 2020) ahir al vespre a la plaça del Vi de Girona, en un acte organitzat per la llibreria Les Voltes , retransmès per TV Girona i en el qual l’alcaldessa, Marta Madrenas, va recordar la futura Casa de la Tecnologia de Girona i el portaveu de la Fundació Nord , Sergi Font, va assenyalar el didactisme del llibre, que aborda els canvis del món 2.0 i la seva importància a l’hora de construir un estat.

I ahir al vespre el conseller Puigneró va apel·lar als moments de canvi, a períodes històrics importants per al país en el passat, al llegat heretat: no només el de la industrialització, sinó també el del noucentisme. Al llibre, escrit de manera “àgil, amena i entenedora”, per a tot tipus de lectors, fins i tot per a un “analfabet digital”, tal com es va definir Xevi Xirgo, Puigneró explica què significa apoderar la ciutadania, un cinquè poder a les mans de la gent per construir un estat no en el concepte del segle XIX, sinó en el del segle XXI. D’exemples de l’ apoderament digital, va recordar l’1-0. “Els territoris el fan ara les persones, en xarxa”, va dir el conseller per exemplificar l’essència del que és la República Digital. I va alertar de la importància de la ciberseguretat, un aspecte que “els catalans no solen tenir en compte” en un món en què les dades són el negoci. També va insistir que durant la pandèmia s’ha evidenciat que es pot governar un país telemàticament. De “futurible presidenciable” a president, Carles Puigdemont, que signa l’epíleg, va recordar en un vídeo que la República Digital que reorganitzarà la societat, canviarà processos i els evolucionarà, la farà la gent des dels seus mòbils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA