Societat

ROSA DURAN

GUIA TURÍSTICA I PRESIDENTA DE GIRONA GUIDE SERVICES

“Descobrir el teu territori pot ser molt bonic”

El turisme ha estat tocat per una de les crisis més fortes que es recorden i li caldrà reinventar-se. Els guies turístics no en són una excepció, però ja han començat a pensar com fer-ho. Visites virtuals en directe, passejades virtuals o ús de Bluetooth en comptes d’audioguies. Tot és possible.

Vindran turistes?
De fet, no estan venint. Si més no, no vindran en la quantitat que a casa nostra necessitem, ni de bon tros. Els turistes de fora no arribaran pas. Potser de Tarragona o de Lleida i potser de Barcelona o el sud de França.
Es vol estar a una distància prudent de casa?
Sí. De fet, si parles amb gent d’aquí, és el que faríem nosaltres: passar una nit a fora, perquè encara queda una mica de ganes de fer coses, però amb la seguretat que si cal agafar el cotxe i tornar a casa ho puguis fer en unes hores.
Així, es pot parlar d’un estat d’ànim general de prudència?
Sí, crec que ara mateix tothom ha entrat en un altre tipus d’estat d’ànim, o d’actitud. Potser haurem de tornar a una vida recollida, a casa, amb festes de poca gent i sense grans excursions o celebracions. A mi em recorda una mica aquella vida anglesa que tots hem vist en alguna ocasió, d’estar-se a casa.
I aquests visitants que arriben, es poden preveure?
No es pot programar. Fer una previsió és dificilíssim, perquè les úniques reserves que tenim avançades són de regals de família que demanen una visita perquè l’han hagut de programar. Però les famílies que venen a Girona i volen una visita guiada, ara avisen el dia abans. Les reserves es fan per internet a darrera hora.
Què demana el visitant?
La majoria venen amb nens i volen espais exteriors. Per exemple ha tingut molt èxit una visita que es fa a la vall de Sant Daniel, per conèixer la fauna o les plantes. Passejar sí que ve bé en aquests moments tan estranys. Ens ha funcionat més això que les visites al call jueu.
I la gent de la ciutat us ha respost?
Sí! Hem vist que a les visites que fem encara anunciades i amb grups hi ha públic de Girona. Hi ha gent que hi viu i que no ha fet mai la visita en qüestió. O gent que abans marxava de vacances i que ara és aquí i s’hi apunta. Són visites d’aquelles que penses que tens tota la vida per fer, com excursions a Sant Miquel o a la catedral. Descobrir coses del teu territori pot ser molt bonic.
Els guies turístics s’hauran de reinventar?
Ja ho estem fent. I en altres èpoques ja ho hem hagut de fer. El turisme virtual ja és una realitat. I a nosaltres, aquest hivern, ja ens ha funcionat: un diumenge a les set de la tarda, cinc euros per una connexió familiar, podem fer el museu Dalí en anglès o la catedral de Girona. Ara la gent s’ha acostumat molt a les reunions telemàtiques, ja no queda tan lluny treballar d’aquesta manera, ja no és ciència-ficció. Hi veig una evolució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC