Societat

Caldes d'Estrac inaugura la reforma del mercat municipal amb polèmica

L'oposició vol aclarir en un ple aspectes del procés com ara la millora de la parada de la dona de l'alcalde

«Finalment, hem acabat les obres, un cop superades les traves administratives i d'execució d'un projecte que s'ha allargat massa.» Així s'expressa l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó, (CiU), en el darrer butlletí municipal. La reforma que s'ha portat a terme des que CiU va entrar en l'equip de govern va acompanyada de polèmica.

L'equip de govern va acordar amb els comerciants que els treballs es fessin en dues fases, per evitar que s'haguessin de desplaçar en una vela com s'havia previst inicialment. Segons CiU això ha suposat un estalvi econòmic i ha permès mantenir l'activitat comercial al mateix temps que es feien les obres. Pel PSC, en canvi, ha estat el motiu que l'any passat presentessin una querella criminal per presumptes delictes de falsedat documental mercantil contra l'alcalde. Els socialistes denuncien que hauria pagat 34.580 euros a l'empresa que feia la reforma del mercat, Bassa Mar SA, per la instal·lació d'aquesta vela que no es va arribar a posar mai.

Aquesta mateixa empresa és la que va fer suspensió de pagaments i l'Ajuntament va haver de refer tot el procés, fet que va endarrerir encara més la reforma. Ara farà un any que es van poder continuar les obres, a càrrec de l'empresa Forcada SL. L'equip de govern explica que s'han hagut de fer «ajustaments tècnics» derivats dels informes del Departament de Sanitat que no s'havien tingut en compte.

Els set paradistes han fet les inversions que els ha pertocat per deixar un mercat renovat. La clientela habitual va coincidir ahir al matí amb l'alcalde, que va presidir l'acte inaugural.

El PSC exigeix un ple només per parlar del mercat

En el ple de dilluns es debatrà el tema del mercat, però pel PSC és insuficient perquè hi ha «grans dubtes» sobre tot el procés. És per això que ahir va sol·licitar per escrit un ple extraordinari –que pot demanar per llei– per tractar únicament sobre el mercat. El socialistes denuncien que amb les reformes la parada del mercat número 2, corresponent a l'esposa de l'alcalde, s'ha fet completament nova, sense l'aprovació d'un projecte tècnic, sense permís d'ocupació de la nova parada i sense la llicència d'activitats. Així mateix, recorden que en el ple en què es portava a aprovació la modificació de l'ordenança municipal del mercat, que donava als paradistes la potestat de decidir el canvi de parades i la mercaderia que podrien vendre, fins ara potestat de l'Ajuntament, Joaquim Arnó va votar, tot i que no hi tenia dret, per la seva vinculació. També es vol saber per què no s'han fet les finestres laterals, valorades en uns 13.000 euros, o el fet que la brigada municipal hagi pintat quan ho havia de fer l'empresa adjudicatària.

Recuperar el debat

En el ple de dilluns s'ha d'aprovar la licitació de dues parades del mercat i la concessió de les set parades que hi ha, d'acord amb la superfície que té cadascuna. Aquest debat és la continuació del ple de fa unes setmanes que l'alcalde va suspendre després d'una acalorada discussió amb el regidor del PSC Miquel González. L'oposició va reclamar a l'alcalde que sortís de la sala, en ser un punt que l'afectava, ja que la seva dona és una de les paradistes. En el ple que s'havia de tornar a convocar s'haurà de recuperar el debat sobre les concessions fetes. Segons el PSC, les superfícies de les parades no corresponen amb les del projecte inicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona