Societat

Comencen els cribratges massius de PCR a la Seu d’Urgell, Vic, Alcarràs i Terrassa

A la capital de l’Alt Urgell s’ha organitzat la recollida de mostres per grups: treballadors de restauració (avui), població de 16 a 35 anys (dijous) i de 35 a 50 (divendres)

A Vic l’objectiu són els veïns del barri del Remei, mentre que a Alcarràs sobretot es dirigeix a persones vinculades a la pagesia

A Terrassa es fan PCR a Can Anglada i Can Palet

El Departament de Salut posa en marxa aquest dimecres els cribratges massius a la Seu d’Urgell, Vic i Alcarràs, i com a la resta de cribratges intensius fets els darrers dies en altres localitzacions, l’objectiu d’aquestes noves campanyes és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

La Seu d’Urgell

En el cas de la Seu d’Urgell es vol fer entre 300 i 500 proves cada dia. El cribratge durarà fins divendres i s’oferirà voluntàriament a treballadors de la restauració que no se’ls hi hagi realitzat una PCR els dies previs i a tota la població d’edats compreses entre els 16 i els 50 anys, donat que és en aquesta franja d’edat on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

La recollida de mostres es fa a la sala polivalent del centre cívic El Passeig de la Seu d’Urgell, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Les mostres es processaran a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Per facilitar una millor distribució de la població voluntària a fer-se a la prova, s’han establert els següents horaris:

Dimecres 26 agost: treballadors de la restauració (bars, restaurants i altres locals).

Dijous 27 agost: població general entre els 16 i 35 anys.

Divendres 28 agost: població general entre els 35 i els 50 anys.

Les persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

Vic

Pel que fa a la ciutat de Vic, les proves també duraran fins divendres i tindran lloc a l’Espai Comunitari del Passeig de la Generalitat,33 (obert de 8.30 a 13jh i de 15 a 20h) i estan dirigides a població asimptomàtica d’entre 15 i 45 anys del barri del Remei.

Alcarràs

A Alcarràs, el cribratge tindrà lloc a una àrea sanitària mòbil instal·lada pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) darrera del centre d’atenció primària (CAP) d’Alcarràs (obert de 9:30 a 13h i de 15:30 a 19h). Serà . La població diana del cribratge són tant adults com menors, especialment vinculats a l’àmbit de la pagesia, entorns familiars d’empreses hortofrutícoles i entorns familiars d’espais residencials.

Complementàriament, a una mostra de menors se’ls realitzarà un test serològic per fer una estimació del nivell d’immunitat en un territori on s’han registrat incidències altes i de manera sostinguda.

Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través del web La Meva Salut.

Terrassa

Salut ha desplegat dos cribratges amb proves PCR als barris de Can Anglada i Can Palet de Terrassa per detectar malalts asimptomàtics de COVID-19. L’estudi, que va començar aquest dimarts, es realitzarà fins al dilluns 31 d’agost i, a diferència dels realitzats en altres municipis, es dirigeix a una població diana molt específica, de vora 4.500 persones. Això vol dir que Salut envia un SMS a les persones que hauran de fer la prova. Amb tot, aquells veïns que no han rebut el SMS també estan convidats a fer-se la prova. En aquests casos, podran traslladar-se al seu centre d’atenció primària (CAP) de referència segons el dia que toqui al seu carrer. A diferència d’altres cribratges, les PCR es realitzaran en els CAP del barri en qüestió i no hi ha límit d’edat.

Les proves del barri de Can Anglada es fan al CAP Sant Llàtzer de 8h. a 20h. els dies laborables i al CAP Sant Pere Nord durant el cap de setmana de 9h. 17h. Pel que fa al barri de Can Palet, la recollida de les PCR es realitza durant aquesta setmana al CAP Sud de 9h. a 14h i de 15:30h. a 19h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona